ANALIZĂ SAXO BANK: Posibilă paritate între şi dolar, până la sfârşitul anului

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 27 octombrie 2015

John J. Hardy, head of FX strategy în cadrul Saxo Bank, consideră, într-o analiză trimisă redacţiei, că BCE "a prins pieţele cu garda jos" saptămâna trecută, când Mario Draghi a venit cu un mesaj domol de tip "dovish", lovind şi el moneda europeană din cauza pierderilor bruşte.

Draghi a indicat în mod explicit că BCE va "re-examina" programul de relaxare cantitativă. "De asemenea, menţiunea pe care a făcut-o la sesiunea de întrebări şi răspunsuri privind o posibilă ajustare în jos a deja negativei dobânzi de 0,2% la depozite a determinat o accelerare a vânzărilor de euro, cu EURUSD tranzacţionat aproape de nivelul 1,10 pentru prima oară din august încoace", arată analistul Saxo Bank.

În opinia acestuia, BCE nu are prea mult spaţiu de manevră să inoveze în actualul context de politici financiare. "Probabil, există o marjă pentru a slăbi euro în contextul unui ritm accelerat al mixului compus din relaxare cantitativă, cumpărare de titluri, reducerea dobânzii şi extinderea programului către «jumătatea lui 2017» sau chiar mai mult.(...) În ceea ce priveşte euro şi, mai ales, rata de schimb EURUSD, va trebui să vedem o poziţie de tip «hawkish», agresivă, a Rezervei Federale ca să ne confruntăm cu o rată de schimb EURUSD mai joasă", se mai arată în analiză.

Întâlnirea FOMC a Rezervei Federale programată pentru mâine, deşi e una dintre "cele mai importante" pentru direcţia pe care o ia politica monetară a Fed, nu are programată o conferinţă de presă pe marginea ei sau vreo comunicare oficială. De la publicarea celui de-al doilea raport cu cifre slabe pe şomaj şi locuri de muncă în octombrie, piaţa şi-a ajustat aşteptările privind o schimbare de dobândă Fed la un nou nivel scăzut în ciclu, astfel încât o nouă creştere a dobânzii Fed nu este prognozată până în vara viitoare. "Aşa stând lucrurile, e practic imposibil să se audă glasuri de porumbei la şedinţa FOMC de mâine", atrage atenţia Hardy.

După reuniunea BCE de săptămâna trecută şi odată trecută întâlnirea FMOC de mâine, "vom fi în pragul unei noi perioade de volatilitate pe piaţa valutelor până la sfârşitul anului", se precizează în analiză.

"Desigur, EURUSD ar putea rămâne în intervalul 1,10-1,15 pentru ceva vreme, mai ales dacă următoarele cifre venite din rapoartele economice oficiale ale SUA vor dezamăgi. Dar e de aşteptat, în acelaşi timp, să regăsim în declaraţia FMOC de mâine intenţia de a păstra creşterea dobânzii în discuţie. Piaţa nu e pregătită pentru asta, nici pentru surprizele de creştere a inflaţiei din recentele rapoarte, ca să nu mai vorbim de un posibil raport «solid» privind salariile pe octombrie (programat pentru 6 noiembrie şi deja creditat cu potenţial pozitiv de creştere). Dacă datele stau aşa şi vom avea şi o atitudine de şoim din nou la masa de discuţii a oficialilor Rezervei Federale în săptămânile ce vin, e posibil să vedem paritate între euro şi dolarul american până la sfârşitul acestui an", concluzionează Hardy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb