Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 26 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 27 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat săptămâna în creştere, ajutate de datele macroeconomice pozitive şi de avansul înregistrat de preţurile la metale şi materii prime, pe fondul scăderii cursului dolarului şi a revenirii apetitului pentru risc al investitorilor.

    Marea Britanie a ieşit din recesiune în al patrulea trimestru al anului trecut, creşterea economică înregistrată depăşind aşteptările medii ale economiştilor.

    Produsul intern brut al ţării a crescut cu 0.3% faţă de al treilea trimestru, faţă de estimările preliminare de 0.1%, în condiţiile în care aşteptările analiştilor economici indicau o creştere de doar 0.2%. Revizia de două zecimi de procent a provenit în principal de la creşterea cu 0.5% a serviciilor, acestea înregistrând cel mai mare avans trimestrial de după primul trimestru al anului 2008. Într-un raport separat, preţul la locuinţe în Marea Britanie a scăzut în februarie pentru prima dată în ultimele 10 luni, pe fondul creşterii nivelului taxelor aplicabile tranzacţiilor imobiliare.

    Inflaţia din zona euro a înregistrat în luna ianuarie cea mai mare creştere din ultimul an, datorită avansului preţurilor la combustibili. indicele preţurilor de consum a crescut cu 1% faţă de ianuarie 2009, după creşterea de 0.9% din decembrie. Faţă de luna anterioară, nivelul preţurilor a scăzut cu 0.8% în ianuarie

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb