Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 14 mai

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 17 mai 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicii bursieri americani si-au continuat vineri scaderea inceputa joi, sectorul financiar si cel tehnologic fiind iarasi printre cele mai afectate. Toti indicii sectoriali au incheiat sedinta pe minus, singurele sectoare cu scaderi mai mici de 1% cel al utilitatilor si cel al bunurilor de larg consum. Principalul motiv al scaderii ramane situatia financiara instabila a economiei europene, influentata de deficitele bugetare mari. Moneda Euro si-a continuat deprecierea fata de dolarul american, trecand sub nivelul de 1,24. In consecinta,

    piata marfurilor a cunoscut scaderi puternice, pretul barilului de petrol pierzand 3,75% din valoare, pana sub nivelul de $72. Totusi, uncia de aur nu a mai evoluat invers corelat cu celelalte marfuri, pretul acesteia ramand aproape neschimbat, la $1233.

    Volatitilitatea pietei a urcat iarasi puternic, indicele VIX trecand peste nivelul de 30 de puncte. Totusi, datele macroeconomice anuntate vineri au fost usor peste estimari. Vanzarile de retail au crescut in luna aprilie cu 0,4%, peste estimarea medie, de 0,3%. De asemenea, productia industriala a crescut cu 0,8%, peste estimarea medie, de 0,7%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb