ANDREEA PAUL, PNL:  "Românii plătesc motorina mai scump decât media europeană"

Stelian Bădescu
Politică / 30 septembrie 2016

Cetăţenii din ţara noastră plătesc un preţ mai mare la benzină şi motorină, comparativ cu austriecii, maghiarii, bulgarii şi polonezii, în contextul în care pe piaţa autohtonă preţul unui litru de benzină este de 1,139 euro, iar cel de motorină este de 1,119 euro, a transmis deputatul PNL Andreea Paul, într-un comunicat de presă.

Potrivit deputatului, care citează datele furnizate de Europe`s Energy Portal, 11 state membre ale UE au preţul mai mic la benzină decât cel înregistrat în ţara noastră. E vorba de Cipru, Slovacia, Luxemburg, Estonia, Ungaria, Cehia, Lituania, Austria, Letonia, Bulgaria şi Polonia.

De asemenea, 15 ţări au un preţ mai mic la motorină în Uniunea Europeană decât în România (Cipru, Germania, Croaţia, Slovenia, Estonia, Ungaria, Spania, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Letonia, Polonia, Luxemburg, Lituania şi Austria).

"Să ne uităm mai atenţi la ţările din jurul nostru care nu au nici pe departe resursele şi bogăţiile noastre naturale. Ungurii plătesc un preţ la benzină cu 6% mai mic decât românii, bulgarii cu 12%, iar polonezii cu 14% mai puţin pentru un litru de benzină", spune Andreea Paul.

Aceasta mai arată că, în ceea ce priveşte motorina, preţul este mai mic pentru consumatorii din Ungaria cu 5%, pentru cei din Bulgaria cu 12% şi pentru cei din Polonia cu 15% decât în România.

Deputatul PNL precizează: "Dacă comparăm nivelul veniturilor salariale lucrurile capătă disproporţii mai accentuate şi aiuritoare faţă de austriecii care plătesc benzina cu 7% mai puţin, iar motorina cu 13% mai puţin decât românii. Aşadar, noi, cei cu resursele, suntem mai săraci, dar mai buni de plată la combustibili - un element de cost care este suportat direct din buzunarele românilor, dar care intră şi în preţurile tuturor celorlalte bunuri şi servicii plătite tot mai scump de către români comparativ cu vecinii".

Andreea Paul mai atrage atenţia, că pentru această situaţie, o parte a analiştilor acuză taxele şi impozitele.

"Nimic mai fals. Dacă din preţul la combustibilii plătiţi de consumatorul român elimini taxele impuse de stat obţii un cost al benzinei şi motorinei, paradoxal, tot mai mare în România faţă de Austria, Ungaria, Bulgaria şi Polonia, atât la benzină, cât şi la motorină", punctează deputatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb