Angel Tîlvăr: "Vom continua să asigurăm sprijin politic, economic şi umanitar Ucrainei oricât va fi necesar"

S.B.
Politică / 13 aprilie 2023

Angel Tîlvăr: "Vom continua să asigurăm sprijin politic, economic şi umanitar Ucrainei oricât va fi necesar"

România va continua să sprijine Ucraina oricât va fi necesar pentru a-şi proteja suveranitatea şi integritatea teritorială, a declarat ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, joi, la întrevederea cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut joi o întrevedere cu omologul din Ucraina, Oleksii Reznikov, aflat pentru prima oară în vizită oficială în România, cu ocazia participării la prima conferinţă despre securitatea la Marea Neagră organizată în cadrul Platformei Internaţionale Crimeea.

În cadrul întâlnirii, ministrul român a condamnat în termenii cei mai fermi războiul de agresiune declanşat ilegal şi nejustificat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, soldat cu uciderea a numeroşi civili şi cu distrugerea infrastructurii critice în multe regiuni ale ţării vecine, arată MApN.

"Voinţa Ucrainei şi a ucrainenilor în acest al doilea an de război este remarcabilă, suntem şi vom fi mereu alături de acest popor în lupta sa de eliberare a teritoriului şi populaţiei proprii", a afirmat ministrul Tîlvăr la întrevederea oficială.

Agenda întâlnirii a inclus discutarea unor aspecte legate de intensificarea cooperării bilaterale, dar şi în context UE şi NATO, partea română reiterând importanţa continuării dialogului politico-militar şi transpunerea acestuia în practică prin prioritizarea implementării la nivelul Alianţei a Comprehensive Asistance Package.

"Unitate, valori comune şi democraţie nu sunt doar simple declaraţii, ci reprezintă acţiuni şi rezultate concrete. Vom continua să asigurăm sprijin politic, economic şi umanitar oricât va fi necesar, pentru a ajuta Ucraina să-şi protejeze suveranitatea şi integritatea teritorială", a precizat ministrul Tîlvăr la finalul întrevederii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Copy paste de la Geoană

    Pai,parca nu avem bani,trebuie sa strangem cureaua,chestii,trestii....Pol iticienii romani numai pentru Romania nu militeaza fiindca pentru restul tarilor sunt trup si suflet!

    Nici nu stiam ce popor prieten cu ei suntem. Parce ne judecam pentru platoul continental si cau jucau murdar. Gata, am uitat?

    1. Ce pretentii sa ai de la plagiatorul Talvar? Ce expertiza are el? Niciuna, ca toti cei cu functii importante in Romania. Acestia sunt oamenii care croiesc Romania dupa mintea lor, ii greveaza prezentul si viitorul.

      Majoritatea romanilor nu vor ceea ce face acest guvern pentru Ucraina. Nu vrem cereale ucrainiene. Nu vrem sa ii ajutam militar iar ei sa ucrainizeze minoritatea romaneasca. Nu vrem sa ne distruga Delta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb