Antonescu îl invită pe Cioloş la şefia PNL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 26 noiembrie 2015

Antonescu îl invită pe Cioloş la şefia PNL

Crin Antonescu a revenit în tumultul vieţii politice după o lungă perioadă de tăcere auto-impusă. Fostul preşedinte al PNL, îl sfătuieşte pe actualul premier să îşi facă un partid sau să îşi asume conducerea PNL, dacă vrea cu adevărat să schimbe ceva în politică, dar şi în administraţia publică.

Antonescu nu a ratat ocazia de a mai lansa o săgeată spre actuala conducere a PNL, susţinând că, în acest moment, liberalii nu beneficiază de o conducere adevărată, cei doi co-preşedinţi (Alina Gorghiu şi Vasile Blaga) fiind foarte departe de aşteptările membrilor partidului : "Domnul Cioloş, pentru care eu am o preţuire deosebită, cred că a făcut politică la nivel înalt încă de câţiva ani de zile. Nu cred că există guvernare sub vreo formă care să nu facă politică. Povestea cu guvern de tehnocraţi, în sensul că oamenii ăştia nu fac politică, politica fiind ceva rău, este o minciună. Sper ca domnul Cioloş să facă politică într-un partid pentru că numai astfel se face politică pe termen lung şi temeinic. De ce nu sunt liderii PNL parteneri ai preşedintelui Iohannis? Pentru că nu există , din punct de vedere politic, ca să fi partener cu cineva trebuie să existe, trebuie să fie doi".

Pe de altă parte, tot în direct la TV, fostul preşedinte Traian Băsescu l-a acuzat pe Dacian Cioloş că este un continuator al politicilor lui Victor Ponta şi că doar pentru acest motiv ar trebui să-şi dea demisia: "După părerea mea, Guvernul Cioloş a abandonat obiectivul pentru anul 2016. Ceea ce a anunţat premierul Cioloş, a anunţat, de fapt, continuarea politicii Guvernului Ponta. Aşa cum a anunţat, intră în vigoare noul Cod Fiscal, se măresc salariile toate cu 10%, cu excepţia celor care au primit deja măriri de 25%, Sănătatea şi Educaţia. Deci, este o continuare totală a politicii bugetare a Guvernului Ponta. În locul doamnei de la Ministerul de Finanţe, care ştie foarte bine ce înseamnă a urma politica fostului guvern, mi-aş cam da demisia. Lucru pe care l-aş face şi dacă aş fi în locul premierului tehnocrat Cioloş, care demonstrează că nu este nicio deosebire în abordare între tehnocraţi şi politicieni. Ei au consolidat abordările politice". Încă de la investirea actualului guvern, Traian Băsescu a anunţat că el şi partidul pe care îl conduce, Mişcarea Populară, se vor afla în opoziţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Traducerea notiunii "cioloseala":

    Ciolos a abandonat Obiecivul/Colectivul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb