ANUL TRECUT, Peste 80 de angajaţi ai MAI, condamnaţi definitiv pentru corupţie

F.A.
Anticorupţie / 12 februarie 2014

Peste 80 de lucrători din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie anul trecut, conform bilanţului Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), care mai transmite că, de la înfiinţarea structurii, au fost pronunţate de către judecători peste o mie de hotărâri definitive.

În dosarele instrumentate de DGA, instanţele au pronunţat, în 2013, 280 de hotărâri, dintre care 170 au rămas definitive.

"Totodată, instanţele au condamnat, în total, 484 persoane, dintre care 247 definitiv. Din rândul persoanelor condamnate definitiv, 83 au reprezentat lucrători ai ministerului", scrie în bilanţ.

În ceea ce priveşte "analiza finalităţii judiciare a cauzelor de corupţie instrumentate de DGA de la înfiinţare şi până în prezent" (perioada 2006-2013), procurorii au emis 2.005 rechizitorii, iar judecătorii au pronunţat peste o mie de hotărâri definitive.

În cei opt ani de activitate ai DGA, instanţele de judecată au condamnat în total 2.256 persoane, din care circa 60% definitiv. Dintre condamnaţii definitiv, 748 au fost lucrători ai MAI.

Pe 24 ianuarie 2014, ICCJ a pronunţat sentinţa penală definitivă în dosarul "Angajările ilegale la ISU Dobrogea". Astfel, dintre cei 19 inculpaţi, cinci au primit pedepse cu executare de câte trei ani şi şase luni de închisoare. Printre ei, s-au numărat fostul şef al ISU Constanţa şi membrii comisiilor de angajare. 13 inculpaţi din dosar au fost condamnaţi cu suspendare, iar unul a fost achitat.

Alt caz de amploare a fost dosarul "Frontiera" din 2011. În urma probelor administrate, la 31 ianuarie 2014, Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţe pentru cei 63 inculpaţi din lotul Moraviţa 1 (dintre care 44 de lucrători MAI). Astfel, au fost pronunţate 62 condamnări cu pedepse cuprinse între şase luni de închisoare cu suspendare şi patru ani cu executare. Condamnaţii au fost obligaţi la despăgubiri de peste 33 milioane lei, reprezentând contravaloarea ţigărilor introduse ilegal în ţară plus taxele şi accizele neplătite.

În dosarul privind lotul Moraviţa 2, la 29 ianuarie 2014, Curtea de Apel Timişoara a pronunţat, în primă instanţă, 27 de condamnări cu pedepse între trei ani cu suspendare şi opt ani cu executare. Zece dintre cei 27 de condamnaţi sunt poliţişti de frontieră , se mai arată în bilanţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb