ANUL TRECUT, Saint-Gobain: 70% din vânzările companiei provin din construcţia şi renovarea de locuinţe

Alexandru Costea
Companii #Construcţii / 16 aprilie 2015

Saint-Gobain: 70% din vânzările companiei provin din construcţia şi renovarea de locuinţe

Compania Saint-Gobain, ale cărei vânzări provin în proporţie de peste 70% din construcţia şi renovarea de locuinţe, a furnizat, în 2014, materiale pentru realizarea mai multor proiecte din ţară, precum Academia de Tenis din cadrul complexului National Arena, Turnul de control al aeroportului din Suceava şi Centrul de cercetare din Măgurele.

The Office Cluj-Napoca, United Business Center Cluj-Napoca, Hermes Business Campus (HBC), Green Court, sunt alte proiecte notabile pentru care Saint- Gobain a furnizat materiale de construcţii, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Pentru The Office Cluj-Napoca, sistemul inteligent de funcţionare al clădirii reduce consumul de energie. Pentru construcţia sa, Saint-Gobain Glass a furnizat 4.000 de metri pătraţi din materialele Cool Lite ST 150 şi Cool Lite STB 120. De asemenea, sticla de tip SGG COOL-LITE a fost folosită pentru economisirea energiei electrice. Un element al produselor Rigips utilizate la acest proiect este constituit de tavanele din plăci acustice Casoprano ce oferă o absorbţie a sunetului (Dncw=41dB) şi luminozitate datorită culorii albe a finisajului şi indexului de reflecţie a luminii ( >75%). Gips-cartonul din compoziţia tavanului echilibrează nivelul de umiditate din interior prin absorbţia umidităţii în exces sau eliberarea umidităţii atunci când aceasta este utilă, fiind în acelaşi timp 100% reciclabil.

Pentru construirea United Business Center Cluj-Napoca, Saint-Gobain a contribuit cu 6000 de metri pătraţi de sticlă cu izolare termică şi control solar pentru aplicarea faţadei Cool Lite ST 150.

Pentru construirea Hermes Business Campus (HBC) Bucureşti, Saint-Gobain Glass România a furnizat 4.000 de metri pătraţi de Cool Lite SKN 154 II, astfel încât faţada şi pardoseala să permită luminii naturale să pătrundă pe întreaga suprafaţă a podelei, mai arată comunicatul.

La clădirea Green Court din Bucureşti au fost utilizaţi 4.000 de metri pătraţi de material Cool Lite Xtreme.

"Astfel, se creează o faţadă din sticlă cu transfer redus de căldură, dar cu o capacitate sporită de captare a aerului proaspăt ce contribuie la crearea unui mediu de lucru sănătos, iluminând natural peste 85% din spaţiul de lucru. Eckelt Glass Saint-Gobain a oferit Climaplus Extreme şi Stadip Securit de dimensiuni mari", notează reprezentanţii companiei

La Turnul de control al aeroportului din Suceava s-a livrat, de asemenea, Termovit Saint-Gobain Glass.

Academia de Tenis din complexul National Arena găzduieşte şase terenuri de tenis, trei tipuri de suprafeţe de joc şi 1.200 de locuri pentru spectatori. Pentru construcţia sa, Saint-Gobain Weber a furnizat adezivul pentru lipirea şi armarea polistirenului expandat weber P39 max2, tencuiala decorativă acrilică weber.pas classic şi, de asemenea, adezivul pentru placări ceramice weber.set EX25 max2.

Pentru ELI - Centrul de cercetare din Bucureşti-Măgurele, materialele furnizate de Saint-Gobain Rigips au fost: peste 65.000 de metri pătraţi de gips-carton, incluzând plăci rezistente la foc Rigips RF şi plăci Rigips RBI rezistente la umiditate. Au fost furnizate, de asemenea, soluţii pentru sistemele uscate de construcţii, cuprinzând panouri, profile din tablă de oţel zincat Rigiprofil şi accesorii Rigips. Proiectul include şi plăcile din ciment rezistente la umiditate extremă Aquaroc. Pentru finisajul suprafeţelor a fost utilizat ipsosul Rigips. În plus, s-au mai folosit şi 6.000 de metri pătraţi de Planitherm 4S II de la Saint-Gobain Glass Romania.

Pentru Mega Mall Bucureşti, au fost folosite plăcile Rigidur şi Glasroc F Ridurit. Pentru ventilaţia aerului s-au folosit peste 20.000 de metri pătraţi de role ISOVER Ventiroll. Saint-Gobain Glass a livrat deja 3.000 de metri pătraţi de Cool Lite SKN154 II de 10 mm pentru faţadă şi va livra sticla pentru partiţiile interioare: 20.000 de metri pătraţi de Planiclear 8 mm şi 1.500 de metri pătraţi de material Diamant de 10 mm.

La complexul de apartamente Exclusive Residence, din Iaşi, s-au folosit plăcile de gips-carton Rigips şi plăci speciale, profile din tablă de oţel zincat Rigiprofil şi accesorii Rigips.

"Printre plăcile de performanţă se află plăcile cu izolare acustică Rigips Fonic, iar printre cele speciale se evidenţiază plăcile din ciment rezistente la umiditate extremă Aquaroc", potrivit sursei citate.

Termocentrala Rovinari a fost modernizată în 2014 prin utilizarea a aproximativ 42.000 de metri pătraţi de produse ISOVER.

Tot anul trecut, a debutat proiectul "Lucrări la sursele de apă şi staţii de tratare ale Municipiului Miercurea Ciuc" unde Saint-Gobain PAM va furniza aproximativ 16,5 km (aproximativ 1.400 tone) de ţevi şi fitinguri din gama Natural (inclusiv vane şi accesoriile aferente). Pentru acest proiect au fost livrate ţevi BioZinalium, formate din Cupru şi aliajul de ZnAl, asigurând protecţia conductelor împotriva biocoroziunii.

În anul 2014 s-a finalizat proiectul "Conducta de aducţiune între staţia de tratare Arpasel şi Agnita" ce a constat în reabilitarea aducţiunii pentru alimentarea cu apă a oraşului Agnita. Pentru această lucrare au fost livrate ţevi şi fitinguri din gama Natural cu protecţie exterioară Zinalium. Au fost instalaţi circa 22Km (aproximativ 1.500 tone) de ţevi din fontă ductilă PAM având diametrele DN 300 şi DN 350mm.

Pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă din Municipiul Galaţi, cartierul Micro 17, străzile Traian, Saligny, precum şi a reţelei de incendiu a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Saint-Gobain PAM a livrat produse din gama BLUTOP cu o durată de viaţă de peste 100 de ani.

Cu vânzări de 41 miliarde de Euro în 2014, Saint-Gobain operează în 64 de ţări şi are aproximativ 180.000 de angajaţi.

În România, Saint-Gobain deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips şi Weber), având aproximativ 1.100 de angajaţi şi operează 12 unităţi de producţie în opt situri industriale situate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb