Aplicaţie pentru anunţurile emitenţilor de la BVB, lansată de Depozitarul Central

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 februarie 2017

Aplicaţie pentru anunţurile emitenţilor de la BVB, lansată de Depozitarul Central

Depozitarul pregăteşte introducerea posibilităţii decontării în euro a tranzacţiilor încheiate la Bursa de Valori Bucureşti

Depozitarul Central (DC) a lansat o nouă aplicaţie destinată transmiterii informaţiilor cu privire la evenimentele corporative asociate instrumentelor financiare pentru care DC este depozitar al emitentului, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Astfel, instituţia a anunţat aprobarea modificărilor Codului pentru procesarea standardizată a evenimentelor corporative.

Prin intermediul aplicaţiei lansate, emitenţii transmit în format electronic standardizat informaţiile privind detaliile evenimentului corporativ.

De asemenea, participanţii Depozitarului Central vor primi informaţiile respective în acelaşi format şi vor putea să instructeze în numele clienţilor lor opţiunile acestora, în cazul evenimentelor corporative cu opţiuni. Aplicaţia poate fi accesată de către participanţi inclusiv prin intermediul reţelei SWIFT, iar de către emitenţi prin internet, pe baza unui certificat digital emis de orice furnizor de servicii de certificare digitală acreditat în România.

Marius Moldovan, preşedinte al Depozitarului Central, a declarat: "Depozitarul Central este prima instituţie de acest gen din regiune care a implementat standardele europene privind evenimentele corporative. Unul dintre principalele noastre obiective este să asigurăm o infrastructură robustă şi stabilă, aliniată la standardele europene şi adaptată la particularităţile pieţei locale. Atingerea acestor obiective va duce Depozitarul Central în liga superioară din industria post-tranzacţionare".

Procesarea evenimentelor corporative pe baza standardelor europene îmbunătăţeşte relaţia dintre societăţile emitente şi acţionarii acestora, crescând eficienţa procesului de comunicare dar şi a procesării acestora, potrivit Depozitarului Central, care adaugă: "Transmiterea informaţiilor referitoare la evenimentele corporative într-un format standardizat elimina posibilele interpretări diferite ale acestora, optimizează procesul operaţional şi minimizează riscurile aferente".

Depozitarul mai precizează că modificările substanţiale intervenite la nivelul sistemului Depozitarului Central au în vedere alinierea la prevederile cadrului de reglementare aplicabil evenimentelor corporative, care intră în vigoare începând cu data de 01 februarie 2017.

DC a mai transmis că un alt proiect important, realizat în paralel cu cel descris mai sus, îl reprezintă implementarea fazei a doua a conectării sistemului Depozitarului Central la platforma pan-europeana TARGET2-Securities, dezvoltată de Eurosistem pentru decontările în euro, respectiv prin intermediul interfeţei automate. Astfel, au fost dezvoltate o serie de funcţionalităţi şi a fost implementată interfaţa necesară pentru ca cele două sisteme să poată comunica automat (fără intervenţie manuală), în mod A2A - Application -to- Application. Această etapă era absolut necesară pentru implementarea unui alt proiect al Depozitarului Central aflat în curs de desfăşurare, respectiv introducerea posibilităţii decontării în euro a tranzacţiilor încheiate la Bursa de Valori Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb