Aproape 42 milioane de lei este valoarea primei tranşe prin care MDLPA sprijină autorităţile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale

S.B.
Miscellanea / 17 ianuarie 2022

Aproape 42 milioane de lei este valoarea primei tranşe prin care MDLPA sprijină autorităţile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a primei tranşe, în valoare de 41.997.515,16 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie şi decembrie 2021, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe - a precizat ministrul.

"Sprijinim, prin această măsură, cetăţenii şi autorităţile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autorităţile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere", a precizat ministrul Cseke Attila, care a subliniat că, la nivel naţional, 31 de localităţi sunt eligibile pentru subvenţie.

Astfel, pentru luna noiembrie, Arad, Bacău, Oradea, Braşov, Constanţa, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iaşi, Ploieşti, Sibiu, Timişoara, Tulcea, Bârlad şi Focşani vor primi suma totală de 26.434.682,70 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 15.562.832,46 lei pentru municipiile Oradea, Giurgiu, Timişoara şi Focşani.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare, a amintit ministrul dezvoltării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb