Aproape 60 de "burse" ar trebui să îşi schimbe numele

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 februarie 2004

Societăţile care au în denumirea lor cuvîntul "Bursa" şi obiect de activitate specific pieţei de capital sînt obligate să îşi schimbe numele sau să ceară autorizaţie de funcţionare de la CNVM

Doar două societăţi-burse de mărfuri- au solicitat, pînă în prezent, autorizarea CNVM

Cîteva dintre ele şi-au schimbat denumirea din "Bursa" în "Sursa"

Aproximativ 60 de societăţi care cuprind cuvîntul "Bursa" în denumirea lor sînt analizate de CNVM, care verifică dacă denumirea lor îşi regăseşte un corespondent în obiectul de activitate. Potrivit legislaţiei referitoare la bursele de mărfuri, nici o societate care desfăşoară activităţi legate de tranzacţii cu măr-furi nu are voie să folosească sintagmele bursa, bursa de măr-furi, societate de bursă sau societate de brokeraj în denumirea lor, fără să aibă autorizarea CNVM.

La Camera de Comerţ şi Indus-trie s-au înscris 27 de societăţi în a căror denumire se re-gă-seşte cuvîntul Bursă şi al căror obiect de activitate se referă la schimburi de mărfuri şi tranzacţii comerciale "en gros". Fiind atenţionate de CNVM, unele societăţi, printre care "Bursa Transilvană" şi "Bursa Agroalimentară Slobozia" şi-au schimbat denumirea în "Sursa Transilvană" şi "Sursa Agroalimentară". Acestea au fost obligate să îşi modifice şi obiectul de activitate. Ciprian Ene, purtător de cuvînt al CNVM, ne-a declarat că încă aproximativ 30 de societăţi aflate în situaţii similare au fost identificate de angajaţii CNVM. Ciprian Ene a precizat: "CNVM face corelaţia între denumirea societăţii şi obiectul de activitate ca să protejeze persoanele care ar apela la serviciile unor astfel de societăţi. Acestea pot fi induse în eroare de faptul că societăţile amintite s-ar afla sub supravegherea CNVM şi, implicit, ar fi autorizate de Comisie". În prezent, funcţionează două burse de mărfuri, la Sibiu şi Bucureşti, care au terminale în mai multe oraşe din ţară. Cele două burse aşteaptă din partea CNVM să fie reautorizate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb