APS şi BERD investesc în portofoliul de credite neperformante din România

T.B.
Bănci-Asigurări / 13 mai

Radu Dobre, CEO APS România

Radu Dobre, CEO APS România

APS şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anunţă finalizarea Proiectului Delta, pe data de 30 aprilie 2024, se arată într-un comunicat al APS, remis redacţiei. Această tranzacţie a implicat achiziţionarea unei participaţii într-un portofoliu de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacţiei de aproximativ 400 de milioane de euro. Portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de împrumuturi, evidenţiind amploarea şi diversitatea activelor implicate, potrivit sursei.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a finanţat 30% din portofoliu, în timp ce APS a asigurat finanţarea rămasă din fondurile propri şi conturile gestionate. APS Investments, implicată în această tranzacţie din februarie 2023, a subscris acest proces, asigurând succesul proiectului, se mai arată în comunicat.

"Suntem mândri că am finalizat tranzacţia Proiectul Delta, o realizare semnificativă în una dintre pieţele noastre principale", Martin Machoò, CEO & proprietar APS Group. "Colaborarea dintre BERD şi APS a fost esenţială pentru gestionarea acestei tranzacţii complexe."

"Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacţionat în România în ultimii 4 ani. Ne bucurăm că am putut susţine BERD, precum şi filiala proprie de investiţii prin această oportunitate strategică, consolidânu-ne astfel portofoliul de active corporative", declară Radu Dobre, CEO APS România.

Acest portofoliu a fost achiziţionat de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank, care a finalizat cu succes această tranzacţie, marcând o mişcare strategică în strategia lor de dezinvestire, informează compania.

Încheierea tranzacţiei Proiectul Delta subliniază angajamentul APS de a stimula stabilitatea financiară şi oportunităţile de creştere în România, consolidând o traiectorie pozitivă pentru viitoarele demersuri în regiune, relatează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb