Arbitrul pieţei de capital respinge contestaţia "Transferoviar Grup"

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 septembrie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins contes­taţia formulată de "Transferoviar Grup", acţionarul majoritar al producătorului de material rulant "Remarul 16 Februarie" (simbol REFE), în care acesta arată motivele pentru care nu a lansat o ofertă publică de preluare obligatorie (OPP) pentru acţiunile REFE pe care nu le deţine.

La mijlocul lunii iunie, CNVM a amendat "Transferoviar Grup" cu 450 de lei, reprezentând 0,5% din capitalul social al companiei, pentru că nu a lansat OPP în termenul prevăzut de lege.

Conducerea "Transferoviar" a contestat ordonanţa Comisiei ca fiind "neîntemeiată", explicând că nu s-a conformat legii din cauza "lipsei unei soluţii de finanţare în contextul economic-financiar actual", societatea aflându-se în "lipsă de lichidităţi".

Prin urmare, "Transferoviar" a decis, la începutul lunii martie, să vândă pachetul de acţiuni excedentar pragului de 33%, considerând că şi-a manifestat astfel intenţia "clară şi neechivocă de a nu prelua controlul asupra producătorului de material rulant".

"Transferoviar Grup" şi-a majorat deţinerea la 39,56% din "Remarul" în august, anul trecut, în urma unei tranzacţii pe piaţa de capital şi ar fi avut obligaţia să lanseze o ofertă publică de preluare obligatorie în termen de două luni de la atingerea pragului de 39,56%.

Comisia a catalogat drept "nefondată" contestaţia "Transferoviar" pentru că nu a iniţiat o OPP, deşi, în octombrie 2008, compania informase CNVM că intenţionează efectuarea demersurilor privind oferta publică de preluare, solicitând decalarea termenului legal pentru lansarea OPP. Ulterior, însă, la începutul lui 2009, "Transferoviar Grup" a comunicat CNVM că nu poate să facă rost de banii necesari ofertei şi că, în consecinţă, nu va mai lansa oferta. Tot atunci, "Transferoviar Grup" a solicitat acordarea unui termen de trei luni pentru înstrăinarea pachetului excedentar pragului de 33%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb