"ArcelorMittal" investeşte 17 milioane de euro într-o uzină din Franţa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 martie 2012

"ArcelorMittal" produce aproximativ 7% din oţelul mondial.

"ArcelorMittal" produce aproximativ 7% din oţelul mondial.

Unitatea îşi reia producţia în trimestrul al doilea

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, va investi 17 milioane de euro (23 de milioane de dolari) în uzina sa din Florange, Franţa, care a fost închisă temporar anul trecut, a anunţat ieri, la postul de radio France Inter, preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

"Miercuri am avut o lungă întâlnire de lucru cu directorul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal. La solicitarea statului francez, ArcelorMittal va investi 17 milioane de euro în uzina de la Florange", a spus Sarkozy. Oficialul de la Paris a adăugat: "Vă amintesc că la Florange sunt 2.667 de angajaţi, din care 500 sunt în pericol să-şi piardă locul de muncă dacă nu va fi repornit furnalul".

Potrivit spuselor şefului statului francez, două milioane de euro vor fi alocate unuia dintre furnalele fabricii, care va permite reluarea producţiei în trimestrul al doilea din acest an. "Alte opt milioane de euro vor avea ca des-tinaţie dezvoltarea de produse noi la uzina din Florange, pentru piaţa automobilelor", a menţionat Sarkozy.

"ArcelorMittal" a închis unul din furnalele de la uzina Florange în iunie 2011 şi altul în octombrie, pe motiv că cererea de oţel nu este semnificativă.

Între 100 şi 200 de metalurgişti au ocupat luna trecută birourile conducerii uzinei "ArcelorMittal" de la Florange, din cauza închiderii temporare a acestei unităţi.

În ultimele trei luni ale anului trecut, "ArcelorMittal" a înregistrat pierderi de un miliard de dolari sau 0,65 dolari/acţiune, cererea de oţel fiind afectată de temerile privind situaţia economiei europene. În trimestrul al patrulea din 2010, compania înregistrase pierderi de 780 de milioane de dolari sau 0,51 dolari/titlu.

Pe întreg anul 2011, "ArcelorMittal" a avut un profit net de 2,26 miliarde dolari sau 1,19 dolari/acţiune, comparativ cu 2,92 miliarde dolari sau 1,72 dolari/acţiune în 2010.

"ArcelorMittal" a avut vânzări de 22,45 miliarde dolari în ultimul trimestru din 2011, faţă de 20,70 miliarde dolari în perioada similară din 2010.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa fim onesti, au venit in Romania, au primit subventii iar profitul l-au investit in Franta...."a la vie comme a la guerre!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb