Arctic Stream estimează o cifră de afaceri în creştere cu 25% pentru 2023

S.B.
Piaţa de Capital / 27 martie 2023

Arctic Stream estimează o cifră de afaceri în creştere cu 25% pentru 2023

Arctic Stream se aşteaptă la o creştere cu 25% a cifrei de afaceri, în 2023, faţă de anul trecut, respectiv cu 23% a profitului net, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Estimarea se regăseşte în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli (BVC) pentru anul în curs, elaborat de administratorul unic al companiei şi care va fi supus aprobării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, de la finele lunii aprilie 2023.

Astfel, cifra de afaceri a companiei este anticipată să urce de la 82 milioane de lei (16,66 milioane de euro), în 2022, până la 102,53 milioane de lei (20,83 milioane de euro), în acest an.

Astfel, cifra de afaceri a companiei este anticipată să urce de la 82 milioane de lei (16,66 milioane de euro), în 2022, până la 102,53 milioane de lei (20,83 milioane de euro), în acest an. În acelaşi interval, profitul net este este estimat să crească de la 6,76 milioane de lei până la 8,49 de milioane de lei, ceea ce va reprezenta o dublare faţă de profitul înregistrat în 2021, care s-a situat la 4,37 milioane de lei.

Prognoza bugetară a Arctic Stream a fost construită pe baza contractelor aflate în derulare în primul trimestru din 2023, ţinând seama de contractele semnate în ultimele luni şi de oportunităţile identificate pe piaţa de profil.

Compania a încheiat mai multe contracte semnificative (fiecare dintre ele reprezentând cel puţin 10% din cifra de afaceri a anului anterior), în 2022, între care se remarcă unul anunţat la începutul lunii iulie. Este vorba de un contract-cadru, cu un client din sectorul public, având durata de 36 de luni, a cărui valoare totală ar putea ajunge la 34,9 milioane de euro.

De asemenea, la 17 martie 2023, Arctic Stream a anunţat încheierea altui contract semnificativ, în valoare de 1,55 milioane USD, pentru echipamente aferente infrastructurilor de comunicaţii. Clientul este din sectorul privat, iar finalizarea contractului este aşteptată pentru sfârşitul lunii septembrie 2023.

"Primul an şi jumătate după listarea la BVB a reprezentat pentru Arctic Stream o perioadă de consolidare, marcată de extinderea echipei, atât la nivel numeric, cât şi în ceea ce priveşte nivelul de expertiză, precum şi de o îmbunătăţire graduală a eficacităţii operaţionale. Am pus bazele creşterii, în condiţii economice dificile, de prelungire a crizei semiconductorilor, de menţinere a dificultăţilor din lanţurile de aprovizionare şi de întărire a dolarului american, valuta în care achiziţionăm cele mai multe soluţii. Din 2023, sunt convins că se vor cunoaşte şi mai bine roadele muncii depuse, prin rezultate în creştere în privinţa cifrei de afaceri şi a profitului net. Contractele aflate în derulare sau în pregătire, alături de climatul general al pieţei şi de nivelul cererii de servicii pentru integratorii IT ne dau încredere că vom atinge rezultatele estimate pentru finalul acestui an", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Cam asa se creste organic in beneficiul tuturor actionarilor cu profit si in vistierie nu doar pe hartie,cu dividend in crestere,cu investitii acolo unde se pricep.Dovada ca tot mai e loc de crestere si profita de el in loc sa faca achizitii de firme fara folos.

    Si uite ca PER cu profitul estimat ajunge la 11,nivel foarte bun pentru o firma care si-a dovedit priceperea de a creste cu prudenta in bilant si mai ales face ce spune,e corecta cu toate partile. 

    1. La ultima emisiune Feel the Markets, Dl Diaconu spunea ca este " foarte optimist" pentru 2023.

      si la conferinta Bursa a zis tot de optimism,bravo lui

      a vandut actiuni de la el pe maxim boom in 2021 si nu a pacalit cu nimic,a depasit mereu prognoza 

      de aia dupa BVC si cuvintele spuse langa ma astept sa depaseasca si in 2023sa faca spre 10 mil profit 

      la Documente AGOA pe site la ei Raport remunerare zice pe sleau cat are venit 5000 lunar ca Administrator Unic si 20000 ca Director General 

      s-avem pardon la ce salarii isi trag ceilalti antreprenori,ce buget cu consilii de administratii,consilii consultative

      cand stii ca si el tot pe dividende se bazeaza altfel vezi emitentul,alta incredere ca nu primesti doar povesti 

      bittnet este de departe cea mai buna companie pentru actionarul de rand, eu cand investesc la asta ma uit, ca actionar de rand / minoritar sa raman cu cat mai putin, iar managementul si majoritarii sa ia tot prin tot felul de scheme. De aia nu imi place AST, nu se intampla nimic, nu trage nimeni tepe, nu ma ia nimeni la misto, nu ma umileste, nu imi vorbeste de sus, eu vreau actiune, vreau sa fiu facut prost pe fata, nu vreau corectitudine, decenta, astea nu fac parte din valorile mele, eu vreau mai degraba sa mi se vanda o poveste frumoasa de crestere pe hartie.

      :)) ai castigat internetul cu postarea asta

    Fugiti de bursa, cripto si de orice poarta numele de specula. In curand vine valul care rade totul

    1. opusu lu flo C sa mor io, antonimu anonimu, fugi cat poti, si de bursa dar si de varul tau optimist si “puternic”

      lasati-l pe "Un ROMAN" sa fuga unde vede el cu ochii, cumparati BNET,CODE,COMI si DAFR actiuni de mare viitor la BVB,viitoarele Perle ale BVB

      Eu ma bag la ROC1 ca-mi plac astea unde intr-o noapte se achimba profitul in pierdere uriasa. A stai ca tot ei administreaza code si mai nou bnet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb