Tribunalul Bucureşti a respins irevocabil ca nefondat recursul formulat de "Millenium Building" SRL împotriva sentinţei civile pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 în dosarul "Cathedral Plaza". Beneficiarul investiţiei "Cathedral Plaza", ale cărei lucrări sunt suspendate de mai bine de un an, a încercat să suprime dreptul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti la libera exprimare, solicitând Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, interzicerea dreptului acesteia la a mai prezenta public luări de poziţie, comunicate sau opinii în legătură cu construcţia de lângă Catedrala Sf. Iosif. Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti are mai multe procese împotriva "Millenium Building" şi a instituţiilor statului pentru că imobilul "Cathedral Plaza" cu 19 etaje a fost ilegal autorizat şi amplasat lângă monumentul istoric al Catedralei Sf. Iosif.
Potrivit unui comunicat al Arhiepscopiei, "Millenium Building" SRL a încercat limitarea dreptului de informare a publicului prin restricţionarea informaţiilor destinate mijloacelor de informare scrise şi audiovizuale, limitarea dreptului presei de a cere şi primi astfel de informaţii de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, inclusiv de la Arhiepiscopul Mitropolit Dr. Ioan Robu personal, limitarea drepului la petiţionare, precum şi limitarea accesului publicului în sala de judecată.
Instanţa de fond, Judecătoria Sectorului 1, a respins o astfel de petiţie care reprezenta un atentat la libertatea de exprimare consfinţită de art.30 din Constituţia României.
Nemulţumită de soluţia pronunţată de Judecătorie, Millenium Building a promovat un recurs prin care a cerut modificarea sentinţei civile şi, pe fond, restricţionarea dreptului nostru de a ne exprima public opiniile. Tribunalul Bucureşti a respins recursul, menţinând dreptul Arhiepiscopiei la valorificarea deplină a libertăţii de exprimare.