Armata SUA anunţă Irakul că se retrage din ţară

M.I.
Internaţional / 7 ianuarie 2020

Armata SUA anunţă Irakul că se retrage din ţară

Armata Statelor Unite a scris, luni, Irakului, afirmând că se va retrage din ţară şi că îşi va repoziţiona forţele în următoarele zile şi săptămâni, potrivit unei scrisori obţinute de Reuters.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a dezminţit însă informaţia, care a fost publicată şi de alte instituţii de presă, afirmând că Statele Unite nu intenţionează să îşi retragă trupele din Irak, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, mai multe elicoptere au putut fi auzite zburând deasupra Bagdadului luni noaptea. Nu este clar dacă aceste zboruri au legătură cu scrisoarea armatei americane. Scrisoarea afirmă că forţele coaliţiei vor folosi elicoptere pentru evacuare.

"Domnule, în semn de respect pentru suveranitatea Republicii Irak şi în conformitate cu solicitatea Parlamentului irakian şi a primului ministru, CJTF-OIR îşi va repoziţiona forţele în următoarele zile şi săptămâni, pentru a se pregăti de plecare", arată scrisoarea.

Scrisoarea este semnată de generalul de brigadă al Marinei Statelor Unite William H. Seely III, comandantul Task Force Iraq, coaliţia militară condusă de SUA împotriva organizaţiei Stat Islamic.

Autenticitatea scrisorii, adresată Combined Joint Operations Baghdad, din cadrul Ministertului Apărării din Irak, a fost confirmată pentru Reuters de o sursă din armata irakiană.

"Vă respectăm decizia suverană de a ordona plecarea noastră", afirmă scrisoarea.

"În această perioadă, va avea loc o creştere a numărului de curse ale elicopterelor în şi în jurul zonei internaţionale a Bagdadului", mai arată documentul.

Zona internaţională este numele oficial al zonei verzi puternic fortificată a Bagdadului, unde se află clădirile guvernamentale şi misiunile străine".

La Washington, un purtător de cuvânt al Pentagonului a spus iniţial că nu poate confirma imediat autenticitatea scrisorii.

Ulterior, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat reporterilor că Statele Unite "nu au luat decizia de retragere a trupelor din Irak", el adăugând că nu există planuri de retragere.

"Nu ştiu ce este acea scrisoare...Încercăm să aflăm de unde vine, ce este. Dar nu s-a luat decizia de a pleca din Irak. Punct.".

Scrisoarea a fost un proiect de document scris prost care trebuia să scoată în evidenţă creşterea deplasărilor forţelor americane, a mai spus Esper reporterilor.

"Exprimat prost, înseamnă retragere. Nu se întâmplă asta", a afirmat generalul de armată Mark Milley, preşedintele Statului Major General al armatei, subliniind că retragerea nu este în plan.

Esper a adăugat că Statele Unite sunt încă dedicate să combată Statul Islamic în Irak, alături de aliaţii şi partenerii Americii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Titlul corect si buimacitor ; Armata SUA (?!) anunta Irakul ca se retrage din tara dar Pentagonul infirma .Coerenta americana a la Trump !

    1. In primul rand a fos un fake news, deci nu e vorba de nici o lipsa de coerenta. Si de altfel chiar daca n-ar fi fost, tu chiar crezi ca Irakul a fost distrus pentru "democratie"? Daca ar fi fost asa, parlamentul creat in mod "democratic" al Irakului a votat sa ceara americanilor sa se care din Irak, dupa atacul contra lui Soleimani, si americanii refuza. Presupun ca tu chiar crezi ca SUA se lupta cu Statul Islamic, desi tocmai au omorat pe unul care a luptat cu el pe bune (Soleimani)? Ce s-a intamplat acum ar trebui sa puna pe ganduri pe oricine. Daca maine romanii ar cere americanilor sa plece din Romania, crezi ca ar face-o? S-ar vedea atunci cam cat de libera e Romania si cam ce inteleg americanii prin "democratie".

      Este un fel de "adio"dar răman cu tine!

      Asta am spus și eu. Nu se lasă osul așa de ușor.

    America este o forta puternica dar sunt cei mai jegosi,ei nu fac decat sa intre si sa ceara cascavalu adica titeiu fratilor.America este un monstru de tara care sau bagat in multe tari si au omorat presedinti si au omorat milioane de oameni si copiii.orice cal ajunge si gloaba le vine si lor timpul...un lucru este cert ca nu vor pleca pana nu vor mai muri cateva sute de oameni,sau daca o fac ,o fac pt ca si-au asigurat pt cateva zeci de ani de petrol.scop atins.de aici incolo sa ramana prosti de europeni sa le mai moara si lor cate un soldat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb