"Armătura" a finalizat majorarea capitalului social

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 aprilie 2013

"Armătura" a finalizat majorarea capitalului social

"Armătura" a realizat, joia trecută, majorarea capitalului social, la patru milioane lei, prin finalizarea anticipată a subscrierii, în cadrul celei de a doua etape a procesului, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii "Armătura" au aprobat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 7 martie, reducerea capitalului social de la 4 milioane lei, la zero şi, apoi, majorarea acestuia cu 4 milioane lei, prin emiterea unui număr de 40 milioane titluri, la valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. Hotărârea de reducere a capitalului social a venit ca urmare a pierderilor rezultate din activitatea societăţii în ultimii cinci ani, având în vedere diminuarea activului net, potrivit unui raport al companiei. Majorarea s-a realizat fără prime de emisie.

Procedura s-a desfăşurat în două etape, prin exercitarea dreptului de preemţiune, de către acţionari. Prima etapă a avut loc între 25 martie şi 24 aprilie, în cadrul acesteia subscriindu-se 29.598.251 acţiuni, în valoare de 2.959.825,1 lei. Cea de a doua etapă a fost programată pentru perioa­da 25 - 30 aprilie, în cadrul său fiind subscrise acţiunile rămase, în număr de 10.401.749.

Dacă în prima etapă, acţionarii au putut subscrie acţiuni la un raport de unu la unu, pentru o acţiune deţinută având dreptul să subscrie o acţiune nouă, în cea de a doua nu a existat o limită de subscriere, aplicându-se metoda "primul venit - primul servit".

Etapa a doua s-a finalizat în prima zi de subscriere. În cazul în care, în cadrul său, nu s-ar fi subscris integral acţiunile rămase nesubscrise în prima etapă, acestea ar fi fost anulate.

Actul constitutiv al "Armătura" nu va suferi modificări în urma operaţiunilor de reducere şi majorare a capitalului social.

Adrian Simionescu, directorul "Vienna Invest­ment Trust", consideră că strategia companiei este să evite oferta publică de preluare obligatorie, alegând varianta cea mai ieftină pentru care ar putea să deţină pachetul de 100% din acţiuni, ur­mând ca după deţinerea pachetului respectiv să realizeze şi o delis­tare. Domnia sa ne declara, la începutul lunii martie, că societatea a fost avertizată de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru nerealizarea ofertei publice de preluare la un preţ cel puţin echivalent cu activul net/acţiune, aşa cum prevăd normele în vigoare.

"Legislaţia românească permite astfel de operaţiuni, însă din punctul meu de vedere acesta este un artificiu pentru a evita lansarea unei oferte publice", a completat Adrian Simionescu, precizând că este posibil să fi existat situaţii asemănătoare, însă nu la companii listate pe bursă.

În luna februarie, CNVM l-a sanc­ţionat pe Gerhard Glinzerer, preşedintele Consiliului de Adminis­traţie al "Armătura", cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neres­pectarea legislaţiei pieţei de capital şi pentru că reprezentanţii CA-ului companiei nu au completat ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor convocată pentru data de 27/28 aprilie 2011 la solicitarea acţionarilor Broadhurst Investments Limited şi Florian Simion-Popescu. Consiliul de Administraţie al "Armătura" a respins şi solicitarea de a convoca AGA înaintată de Swiss Capital şi FDI Active Dinamic, administrat de către Swiss Capital Asset Management.

Ordinea de zi propusă de către cei doi acţionari, care, împreună, deţin 10,5259% din acţiunile "Armătura", cuprindea alegerea membrilor Consiliului de Administraţie al producătorului de armături pentru instalaţii, prin metoda votului cumulativ, şi stabilirea indemnizaţiilor acestora. Conducerea "Armătura" şi-a motivat decizia prin faptul că solicitarea Swiss Capital şi a FDI Active Dinamic nu res­pectă legea 297/2004 privind piaţa de capital şi regulamentul 1/2006 CNVM, privind emitenţii şi operaţiunile cu valori mobiliare. Solicitările au fost incluse, în cele din urmă, pe ordinea de zi, însă acţionarii au res­pins, joi, propunerea de revocare a membrilor actualului CA, motiv pentru care cele două puncte au rămas fără obiect, se arată în raportul curent aferent AGOA din data de 25 aprilie.

"Armătura" şi-a bugetat, pentru acest an, o pierdere de 121.693 lei, după ce, anul trecut, a înregistrat un rezultat negativ de aproape patru milioane lei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb