ASF a aprobat norma pentru aplicarea raportării contabile la 30 iunie 2015 a societăţilor din asigurări

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 4 august 2015

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, Norma pentru punerea în aplicare a Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2015 a societăţilor din domeniul asigurărilor.

Consiliul a fost informat, de asemenea, în privinţa participării ASF, în cel de-al doilea trimestru al anului 2015, la activitatea Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi a Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), instituţii internaţionale unde ASF are calitatea de membru cu drepturi depline.

Au fost autorizate, totodată, solicitările de modificare a documentelor unor fonduri deschise de investiţii administrate de Zepter Asset Management SAI S.A. (pentru Zepter Defensive), BT ASSET MANAGEMENT SAI S.A. (pentru BT Euro Clasic) şi OTP Asset Management SAI S.A. (pentru OTP AvantisRO, OTP Obligaţiuni, OTP ComodisRO, OTP Euro Bond şi OTP Dollar Bond). A fost, de asemenea, aprobată solicitarea societăţii SIF Oltenia S.A. de avizare a modificărilor intervenite în actului constitutiv al societăţii.

În cadrul şedinţei au fost aprobate şi cererile de avizare a trei auditori IT externi, ca urmare a cerinţelor Normei nr. 6/2015, care prevede obligaţia ca entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF să îşi auditeze extern sistemul informatic utilizat.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB, în baza dispoziţiilor Legii nr. 151/2014, a acţiunilor emise de societatea Litoral S.A. Mamaia. A fost respinsă cererea de admitere la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de SIBEX a acţiunilor emise de societatea Ceramar S.A. Baia Mare.

Totodată, au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor: Comet S.A. Voluntari, Construcţii Nuclearo-Electrice S.A. Cernavodă, Indcom S.A. Călăraşi şi Compania de Navigaţie Fluvială Română NAVROM S.A. Galaţi.

În cadrul şedinţei a fost aprobată numirea unor persoane în poziţii cheie şi de conducere în structura unor societăţi de asigurare şi brokeri (membru al directoratului, director executiv), fiind validate şi modificări ale actelor constitutive a patru brokeri, ca urmare a majorării capitalului social.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 49 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 10 agenţi de marketing.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb