ASF: CE urmăreşte "cu interes" rezultatul restructurării personalului

F.A.
Piaţa de Capital / 25 octombrie 2013

Reprezentanţii Comisiei Europene urmăresc "cu interes" rezultatul restructurării personalului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în urma unei evaluări independente, realizată "de o companie cu reputaţie internaţională", se arată într-un comunicat al ASF.

Procesul de selectare a evaluatorului a fost demarat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în luna septembrie.

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară s-a întâlnit astăzi, 25 octombrie 2013, cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene.

La întâlnire au participat: Dan Radu Ruşanu - preşedinte ASF, Daniel Dăianu - prim-vicepreşedinte ASF, Andrea Schaechter - şeful misiunii FMI pentru România şi Istvan Szekely - şeful delegaţiei Comisiei Europene pentru România.

Potrivit sursei citate, preşedintele ASF i-a informat pe reprezentanţii organismelor internaţionale asupra priorităţilor autorităţii în privinţa pieţei asigurărilor, a pieţei de capital şi a sectorului de pensii private, segmente în care reputaţia şi eficienţa ASF a crescut în urma deciziilor care au fost luate după comasarea fostelor comisii de supraveghere (CNVM, CSSPP şi CSA).

Reprezentanţii ASF au menţionat că autoritatea a intrat într-o nouă etapă de consolidare, după ce guvernul a adoptat, la jumătatea acestei luni, Ordonanţa de Urgenţă 94/2013, care priveşte ASF.

"Ordonanţa stabileşte clar criteriile de experienţă profesională, cazurile în care persoanele din Consiliul ASF pot fi considerate incompatibile şi calitatea de autoritate administrativă autonomă, independentă, autofinanţată a Autorităţii de Supraveghere Financiară'', au declarat reprezentanţii ASF.

Şeful delegaţiei Comisiei Europene în România, Istvan Pal Szekely, a precizat: "Sunt mai multe chestiuni în care avem aceeaşi înţelegere sau e un foarte bun început pentru a avea aceeaşi înţelegere. şi noi şi dumneavoastră, ASF, avem nevoie de anumite certitudini pentru a putea trece într-o nouă etapă. Vreau să fiu foarte cinstit: vrem să fim aliatul cel mai puternic şi vrem ca această instituţie să fie la standarde internaţionale".

Discuţiile dintre ASF, FMI şi Comisia Europeană vor continua la nivel de experţi, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb