ASF CONFIRMĂ INFORMAŢIILE DIN ZIARUL BURSA: Consiliul de Administraţie al Comvex SA funcţionează ilegal

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2021

Consiliul de Administraţie al Comvex SA funcţionează ilegal

Panait Ivănescu, membru al CA Comvex SA, a decedat în urmă cu doi ani De atunci şi până acum, Dan Drăgoi şi Viorel Panait nu au numit niciun membru provizoriu şi nu au convocat AGOA pentru numirea unui membru în CA în locul defunctului Panait Ivănescu

Relatările din ziarul BURSA cu privire la ilegalitatea funcţionării Consiliului de Administraţie de la SC Comvex SA au fost în sfârşit observate şi de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

În articolul "Dan Drăgoi şi Viorel Panait au preluat conducerea Comvex SA şi o tratează ca pe un SRL" din 17 noiembrie 2021, semnalam că societatea Comvex func­ţionează, de câţiva ani, cu un post vacant în Consiliul de Administraţie, din cauza decesului unuia dintre membri - Panait (Puiu) Ivănescu, şi că în structura respectivă nu poate intra decât o persoană agreată de cuplul Dan Drăgoi-Viorel Panait, dar că aceştia "nu s-au deranjat să îndeplinească ceea ce este o obligaţie legală conform actului constitutiv al societăţii, şi anume constituirea unui CA cu cinci membri".

La cinci zile după articolul de mai sus, s-a trezit şi conducerea ASF care a trimis, în 22 noiembrie, o solicitare către Comvex SA, pentru remedierea situaţiei respective. Astfel că, în data de 23 noiembrie, Comvex a postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti un raport curent privind componenţa Consiliului de Ad­ministraţie.

"La solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, transmisă la data de 22.11.2021, COMVEX S.A., aduce la cunoştinţa publicului faptul că începând cu anul 2019 şi până în prezent, administratorul societăţii, domnul Panait Ivănescu nu şi-a mai exercitat atribuţiile aferente funcţiei de administrator al societăţii. La solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară COMVEX S.A. aduce la cunoştinţa publicului că va proceda la convocarea Consiliului de Ad­ministraţie pentru numirea unui membru provizoriu, în condiţiile menţionate la articolul 17.5 din Actul Constitutiv.

Mandatul acestui administrator provizoriu va înceta la data alegerii de către Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Comvex S.A. a unui membru permanent al Consiliului de Administraţie", se arată în raportul curent semnat de Viorel Panait, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general al companiei respective.

În aceste condiţii, ţinând cont că au trecut doi ani de când Panait Ivănescu a decedat - conform autorului articolului citat mai sus - şi, în consecinţă nu ar mai fi avut cum să îşi exercite atribuţiile de membru în CA al SC Comvex SA, este curios cum a fost posibil ca un astfel de eveniment important să nu fie raportat la BVB. La fel de straniu este faptul că BVB nu a avut nicio atitudine faţă de modul în care acţionează conducerea Comvex SA, societate care este listată la bursă. Mai mult, de ce este nevoie ca ASF să afle astfel de lucruri din presă pentru a acţiona conform atribuţiilor legale?

Le atragem atenţia celor de la ASF că ziarul nostru a publicat în ultimii ani o serie de articole legate de situaţia de la Comvex SA, dar până acum nu am sesizat o acţiune a Autorităţii referitoare la informaţiile incluse în acestea, aşa cum a fost reacţia în urma articolului din 17 noiembrie 2021.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pentru ca majoritatea, inclusiv din ASF, ii doale.n cul, vorba bancului ... de fapt e o lipsa crasa de responsabilitate.

    Unora (ASF) nu le pasa, in cel mai fericit caz, altora (Comvex) le convine iar cei care trebuie sa aplice sanctiuni drastice, n.o fac. 

    Nerecunoscatorilor! Prin Comvex Constanța va deveni noul Rotterdam ! Dragoii nu lucrează decât cu numere mari !

    Însă după atâta muncă și sacrificiile sunt pe măsură! Ziceți că Panait Ivănescu a decedat acum 2 ani ! Parcă acum un an a murit și Corneliu Idu! Sper să nu mai apară și alte nenorociri! 

    Draga D-ULE "CONVEX", stiati ca exista ASF, DIICOT, DNA, SRI , POLITIE, PARCHET?

    Exista, nu prea știți cum este sa dați nas cu aceștia 

    Ei cercetează, constata și sancționează!

    Atenție domnilor Dragoi sau " tata și fiul" este și un brand de haine cunoscut. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb