"Autoritatea de Supraveghere Financiară îşi propune să preia rolul de agregator al sprijinului pentru Banca Naţională a Moldovei pe tot spectrul comun din aria pieţei financiare non-bancare, mai ales în contextul obiectivului Republicii Moldova de aderare la UE. Am convenit consolidarea colaborării dintre cele două instituţii pentru dezvoltarea de noi proiecte, într-un ritm intensificat şi susţinem extinderea portofoliului relaţional şi de asistenţă pentru BNM", a declarat astăzi Alexandru Petrescu, Preşedintele ASF, în cadrul unei întâlniri cu Anca Dragu, Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova (BNM), conform unui comunicat de presă al instituţiei.
Potrivit sursei citate, discuţiile dintre cele două părţi s-au axat cu precădere pe aspecte ce privesc piaţa asigurărilor, în contextul în care Banca Naţională a Republicii Moldova a preluat, de la jumătatea anului trecut, atribuţii privind sectorul asigurărilor.
Totodată, dialogul a vizat chestiuni ce ţin de continuarea procesului de aliniere legislativă la cadrul UE, de supravegherea bazată pe riscuri, de adoptarea de tehnologii şi instrumente digitale, de interoperabilitatea între pieţele celor două ţări, pe anumite segmente, precum şi de intensificarea schimbului de experienţă.
O altă temă de discuţie a fost legată de stadiul implementării Proiectului Twinning "Consolidarea supravegherii, guvernanţei corporative şi gestionării riscurilor în sectorul financiar", implementat în Republica Moldova cu sprijinul Uniunii Europene. Acest program vizează dezvoltarea capacităţilor instituţiilor de supraveghere (BNM şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare) din ţara vecină, urmând cele mai bune practici din UE pentru a asigura un nivel înalt de stabilitate a sectorului financiar în beneficiul cetăţenilor şi al companiilor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2024, 21:41)
ala acolo a fugit cu 2 miliarde de dolari.... acum ne bazam pe ASF sa nu se mai fuga cu alte miliarde...
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.01.2024, 05:33)
Este vorba doar de un schimb de experienta, practici si metode...cum sa facem sa dispara cat mai mult si cat mai repede si, bineinteles, noi astia care am "reglementat" jaful, sa iesim imaculati si neprihaniti....si cu salariile si bonusurile babane incasate.