Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital se opune desfiinţării RASDAQ

F. A.
Comunicate de presă / 11 decembrie 2012

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (A.I.P.C.) se opune desfiinţării RASDAQ şi susţine că C.N.V.M - Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare - produce de mai bine de şase ani "proiecte" de distrugere a pieţei RASDAQ, acestea nesocotind legislaţia existentă a pieţei de capital şi drepturile investitorilor, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Aceste proiecte au fost şi inoportune mentinând în ultimii ani o stare de incertitudine care a descurajat investiţia pe această piaţă, contribuind astfel la scăderea lichidităţii şi capitalizării pieţei românesti de capital", sunt de părere membrii A.I.P.C.

A.I.P.C. reaminteşte că Directivele Markets in Financial Instruments Directive (MiFID), pe care oficialii C.N.V.M. le invocă de fiecare dată împotriva pieţei RASDAQ, "precizează criterii de admisibilitate pe o piaţă reglementată, şi nu de retrogradare de pe o piaţă reglementată, aşa cum este piaţa Rasdaq".

A.I.P.C. precizează că decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE ) din 22 martie 2012 nu ia în discuţie situaţia concretă de pe piaţa Rasdaq din România, ci reafirmă doar criterii generale în care o piaţă poate sau nu poate fi reglementată, se arată în comunicatul remis redacţiei.

A.I.P.C. mai transmite că, "într-o lume aflată în criză, toate autorităţile naţionale si trans-nationale, inclusiv cele ale U.E., insistă pentru o mai bună reglementare a pieţei de capital, şi nu pentru de-reglementarea pieţei, aşa cum s-ar întâmpla dacă proiectul C.N.V.M. în privinta pietei RASDAQ ar fi aprobat" şi că, "avînd în vedere mediul economic de la noi, marcat de procente importante de evaziune fiscală, România are nevoie de o piaţă reglementată cât mai largă, şi nu de restrângerea ei".

A.I.P.C. consideră că singura soluţie legală, aplicabilă în condiţiile actuale şi de folos pieţei de capital din România este reafirmarea statutului de piaţă reglementată pentru piaţa Rasdaq, conform deciziei din 1996, se mai adaugă în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb