Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înfiinţarea Statului Major General al Armatei

Andrei Stan
Miscellanea / 12 noiembrie 2015

Actualizare 18:26 Iohannis: "Consolidarea capacităţii naţionale de apărare, modernizarea şi înzestrarea Armatei - priorităţi ale SMG"

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că modernizarea şi înzestrarea Armatei, consolidarea capacităţii naţionale de apărare şi continuarea procesului de transformare trebuie să fie priorităţi ale Statului Major General, potrivit discursului şefului statului, prezentat de Administraţia Prezidenţială.

"În actualul mediu de securitate, caracterizat de complexitate şi dinamism ca urmare a evoluţiilor recente, dar şi a interdependenţelor politice, economice şi tehnologice produse de fenomenul globalizării, Statului Major General, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, îi revine sarcina de a-şi concentra eforturile strategice pentru apărarea ţării, precum şi pentru respectarea angajamentelor internaţionale asumate. Consolidarea capacităţii naţionale de apărare, continuarea procesului de transformare, modernizare şi înzestrare a Armatei României trebuie să constituie priorităţi aflate permanent pe masa de lucru a Statului Major General", declară Iohannis.

Preşedintele arată că exerciţiile multinaţionale, bilaterale, în context aliat sau regional, coordonate de Statul Major General în acest an confirmă experienţa dobândită în teatrele de operaţii, precum şi profesionalismul categoriilor de personal.

"Anul acesta sărbătorim 156 de ani de când a luat fiinţă Statul Major General, structură a Ministerului Apărării Naţionale, cu rol esenţial în pregătirea Armatei şi a naţiunii române pentru apărare. Pe parcursul întregii sale existenţe, Statul Major General a fost organismul superior de concepţie şi comandă al Armatei României, structura militară de specialitate învestită cu competenţe specifice în domeniul militar", susţine şeful statului.

El precizează că apartenenţa la NATO şi Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de calitatea de membru al Uniunii Europene, sunt pilonii politicii externe ai României.

"În acest context, România şi-a asumat angajamentul de a fi un furnizor de securitate într-o regiune cu provocări multiple. Alocarea anuală a minimum 2% din PIB bugetului apărării, timp de 10 ani, începând cu anul 2017, va asigura suportul necesar unei forţe moderne, flexibile şi interoperabile", arată preşedintele.

Acesta subliniază că încrederea de care Armata se bucură în rândul populaţiei este pe deplin justificată.

"Este datoria dumneavoastră să menţineţi acest nivel de încredere, pregătindu-vă permanent pentru onoranta misiune pe care o aveţi", a conchis Iohannis.

Mesajul lui Klaus Iohannis a fost prezentat la ceremonia aniversară de consilierul prezidenţial Ion Oprişor.

(A.C.)

-------------------

Cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la înfiinţarea Statului Major General (SMG) al Armatei României, au fost conferite de către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ordine şi medalii personalului din cadrul SMG, transmite un comunicat trimis redacţiei.

Şeful SMG, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, a conferit Emblema de Onoare a Statului Major General unor personalităţi care au activat în cadrul SMG, unor oficiali din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De asemenea, au fost acordate, personalului militar şi civil din cadrul SMG, Emblema de merit "În serviciul Armatei României", Emblema de onoare a Logisticii şi Emblema de onoare a Comunicaţiilor şi informaticii.

"Vă transmit cele mai sincere gânduri de respect şi de apreciere pentru contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor deosebit de importante pe care a trebuit să le îndeplinim anul acesta. Vă felicit şi vă urez succes în tot ceea ce întreprindeţi, putere de muncă şi sănătate, dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră!" a transmis generalul Ciucă personalului SMG prezent la activitate.

Potrivit sursei citate, în programul activităţilor aniversare au mai figurat ceremonia de acordare a premiilor anuale ale publicaţiei Gândirea Militară Românească, un simpozion, precum şi prezentări şi expoziţii de carte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb