AT&T cumpără "T-Mobile" SUA pentru 39 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 martie 2011

 "T-Mobile" este al patrulea furnizor de servicii de telefonie mobilă din SUA, iar negocierile sale de fuziune cu "Sprint Nextel" Corp., a treia companie americană de profil, au eşuat.

"T-Mobile" este al patrulea furnizor de servicii de telefonie mobilă din SUA, iar negocierile sale de fuziune cu "Sprint Nextel" Corp., a treia companie americană de profil, au eşuat.

AT&T Inc. din SUA a decis să cumpere divizia locală "T-Mobile" a companiei germane "Deutsche Telekom" AG, pentru aproape 39 miliarde dolari în numerar şi acţiuni, urmând să creeze cea mai mare companie americană de telefonie mobilă.

În urma tranzacţiei, AT&T - în prezent al doilea operator de telefonie mobilă din SUA, va câştiga circa 34 de milioane de clienţi şi va depăşi rivalul "Verizon Wireless".

Cota de piaţă a AT&T va creşte prin această tranzacţie de la 32% la 43%, respectiv de la 96 milioane de clienţi la 130 milioane. Actualul lider de piaţă, "Verizon Wireless", are o cotă de 34,5%.

Totodată, prin preluarea "T-Mobile" SUA, AT&T va avea acces la capacităţi importante de extindere şi acoperire a cererii de servicii video şi de date, tot mai mare odată cu adoptarea la scară largă a telefoanelor inteligente.

Achiziţia este cea mai mare realizată în industria telefoniei mobile din 2004 până în prezent şi trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare, proces care ar putea dura un an. Tranzacţia va fi analizată riguros de autorităţile din domeniul concurenţei.

"Deutsche Telekom" înstrăinează o operaţiune a cărei profitabilitate este în declin şi va câştiga astfel lichidităţi importante, pe care le poate folosi pentru plata datoriilor şi răs-cumpărarea acţiunilor. Grupul german rămâne însă prezent pe piaţa din SUA, deoarece, în baza acordului cu AT&T, va obţine 8% din acţiunile companiei americane, devenind cel mai mare acţionar al acesteia.

AT&T anticipează că va finaliza tranzacţia cu "Deutsche Telekom" în următoarele 12 luni, compania fiind pregătită să renunţe la unele active, dacă autorităţile vor impune o astfel de măsură.

În această preluare, AT&T a beneficiat de consultanţa "JPMorgan", "Greenhill & Co." şi "Evercore Part-ners", iar "Morgan Stanley", "Deutsche Bank" AG şi "Credit Suisse Group" AG au fost consilierii "Deutsche Telekom".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb