ATENTĂ LA MAREA BRITANIE Fed menţine dobânda

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 iunie 2016

Fed menţine dobânda

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a decis, miercuri, să menţină dobânda cheie în intervalul 0,25 - 0,50%, în condiţiile în care există riscul unui Brexit (ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană), iar în SUA, ritmul de creare a noilor locuri de muncă este lent şi creşterea economică - modestă.

Janet Yellen, preşedintele Fed, a declarat după reuniunea de politică monetară din 14-15 iunie: "Cred că este corect să spun că unul din factorii care au determinat decizia de astăzi (n.r. - miercuri) este votul privind Brexit, de săptămâna viitoare. Evident, în funcţie de rezultatul votului, vom anunţa deciziile noastre viitoare". Oficialul Fed a adăugat: "Referendumul reprezintă, cu siguranţă, o decizie extrem de importantă pentru Marea Britanie şi pentru Europa. Este o decizie care ar putea afecta condiţiile economice şi financiare de pe pieţele financiare globale. Dacă se va întâmpla asta, vor exista consecinţe asupra perspectivei economiei SUA şi vom ţine cont de aceste evoluţii când vom discuta politica monetară".

Totodată, Yellen a amintit că "ritmul de îmbunătăţire a pieţei muncii din SUA a încetinit, iar activitatea economică are o creştere moderată".

Fed a crescut dobânda cheie în decembrie 2015, la 0,25-0,50%, de la 0-0,25%, aceasta fiind prima majorare a costului creditului din ultimul deceniu. Pentru anul curent, Fed estimează alte două majorări.

Britanicii se vor pronunţa în 23 iunie, într-un referendum, cu privire la apartenenţa la Uniunea Europeană, când vor decide dacă ies din acest bloc sau rămân. Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, tabăra care susţine votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE are un avans de şase puncte procentuale în faţa celor care sprijină rămânerea în blocul comunitar.

Economiştii sunt îngrijoraţi că ieşirea Marii Britanii din UE ar putea provoca noi turbulenţe pe pieţele financiare.

Cotaţia futures a aurului cu livrare în august a urcat cu 1,9% ieri, la Comex New York, la ora 11.38, ajungând la 1.312,60 dolari uncia. Totodată, dolarul a crescut cu 1%, la 1,1153 unităţi/euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb