Augustin Lazăr: Tema protocoalelor este falsă

A.M.
Politică / 25 august 2018

Augustin Lazăr(sursa foto: Twitter)

Augustin Lazăr(sursa foto: Twitter)

Procurorul general, Augustin Lazăr, afirmă, sâmbătă, că a luat act de declanşarea procedurii de evaluare şi precizează că tema protocoalelor "este falsă". Lazăr precizează că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului de Justiţie, iar săptămâna viitoare Ministerul Public va publica toată corespondenţa avută cu aceste instituţii, relatează News.ro.

Ministerul Publlic a transmis, sâmbătă, un mesaj din partea procurorului general Augustin Lazăr, în care anunţă că a luat act de faptul că va fi evaluat, dar precizează că tema protocoalelor este "falsă".

"Colaborarea dintre Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii s-a realizat în temeiul legii, protocolul fiind doar o procedură tehnică de lucru, de cooperare între instituţii cu respectarea strictă a legii. În acest sens, doresc să subliniez faptul că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului de Justiţie, în cursul săptămânii viitoare urmând să facem publică corespondenţa avută cu aceste instituţii", scrie Lazăr în mesajul transmis.

Potrivit acestuia, opinia publică "va putea constata că tema protocoalelor este una falsă", legea fiind respectată.

"În calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie am respectat legea, am informat Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul de Justiţie în legătură cu demersurile efectuate. În acest context, speculaţiile din spaţiul public referitoare la un aşa-zis mod «ilegal»', «subteran'» de a acţiona reprezintă în mod evident o acţiune de destabilizare a Ministerului Public", se mai arată în mesajul lui Augustin Lazăr.

Potrivit surselor, acesta explică faptul că, după adoptarea Deciziei nr. 51/2016 a Curţii Constituţionale a României, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2016 a transferat Ministerului Public executarea supravegherii tehnice, aceasta putând fi efectuată şi prin poliţia judiciară sau lucrători specializaţi din cadrul poliţiei.

"Articolul IV alin (1) din O.U.G. nr. 6/2016 prevede că accesul concret la sistemele tehnice ale S.R.I., în scopul executării supravegherii tehnice, se realizează prin protocoale încheiate de S.R.I. cu Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Interne, precum şi cu alte instituţii în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea organe de cercetare penală speciale. În acest sens a fost încheiat protocolul nesecret care este şi publicat pe site-ul Ministerului Public", spune Lazăr.

În ceea ce priveşte protocolul clasificat, Lazăr afirmă că are ca obiect identificarea, investigarea şi documentarea cu privire la faptele ce întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor contra securităţii naţionale, infracţiunilor de terorism şi infracţiunilor săvârşite de cadre ale S.R.I.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb