Aurescu: "Orice viitoare pace trebuie să garanteze securitatea Ucrainei în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional"

T.B.
Politică / 6 august 2023

Aurescu: "Orice viitoare pace trebuie să garanteze securitatea Ucrainei în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional"

Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a afirmat că, la reuniunea de la Jeddah privind Ucraina, a arătat sprijinul României faţă de Formula pentru Pace a preşedintelui Volodimir Zelenski, conform news.ro. "Orice viitoare pace trebuie să garanteze securitatea Ucrainei în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional şi libertatea sa de a-şi urma alegerile suverane, fără interferenţe", a subliniat el.

Aurescu a arătat, într-un mesaj postat pe Twitter, că, participând la reuniunea de la Jeddah privind principiile-cheie ale păcii pentru Ucraina, a exprimat sprjinul ferm al României faţă de Formula pentru Pace a preşedintelui Zelenski şi cele zece domenii ale acesteia.

"Cerinţele prealabile pentru începerea discuţiilor pentru pace sunt: Rusia să oprească ostilităţile, să îşi retragă trupele şi să respecte pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei. Doar Ucraina, ca victimă a agresiunii, poate decide când să înceapă discuţiile pentru pace", a punctat Aurescu, fost ministru de Externe.

El a adăugat că România sprijină pe deplin viitorul Summit Global pentru Pace, cu cea mai largă participare din toate regiunile lumii.

"Orice viitoare pace trebuie să garanteze securitatea Ucrainei în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional şi libertatea sa de a-şi urma alegerile suverane, fără interferenţe. România va continua să fie alături de Ucraina cât timp este nevoie pentru a câştiga acest război", a subliniat Aurescu.

Arabia Saudită, în căutare de influenţă globală, a găzduit sâmbătă o reuniune pe tema Ucrainei, care a anunţat discuţii "deloc uşoare", potrivit unui reprezentant al Kievului, în contextul în care Riadul oferă un loc de frunte puterilor emergente apropiate Moscovei, a informat AFP.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mi se face rău :) Măcar puneți-i poza care l-a consacrat.

    Aia de la ziua lui Lucovid Orban, în plină plandemie, cu trabucelul în mâna sa dolofana invelita în mănușă de boier.

    Aurica o să aibă traseu frumos la UE. A fost cu Slava canalul Bîstroe.  

    Asta reprezinta perfect halul in care a ajuns Romania.

    in trecut a mai fost un pact in care Ucrainei i sa garantat securitatea în interiorul graniţelor stabilite in 1991, semnat de rusia sua anglia si parca germania,

    ce au facut tarile respective dupa ce rusia a anexat crimeia!!! au continuat sa linga pantofi lu' Putin..

    pentru ce??!! englezi si americani au fost garanti securitati ucrainei si frontierelor stabilite in 1991 daca azi toata europa trebuie sa contribuie la plata facturi!! 

    1. Crimeea a fost anexata dupa lovitura de stat din 2014 cand "Vestul Colectiv" l-a alungat pe presedintele ales prin vot, Yanukovich. Si s-a facut referendum pentru anexare.

    Care granite ale ei ms tradatorule. Ani de puscarie pentru voi tradatorilor.

    Decizia privind armistitiul trebuie luata din partea ucraineana ,si fiind ceva de enorma importanta istorica ,ar trebui facut un referendum pe aceasta chestiune ,eu asa vad lucrurile . E adevarat ca trebuie respectate granitele mentionate in tratatele internationale,ca trebuie aplicate tratatele si garantiile internationale ,problema e ca toate aceste tratate si garantii au fost emise intr un context istoric de acum mai bine de 79 de ani . Ele nu mai sunt actualizate pentru ca nici una din marile puteri nu accepta renegocierea lor . Acum ca e aceasta lupta teribila pe Crimeea am putut citi despre contextul istoric . Crimeea a fost parte din Rusia (sub forma statelor succesive ) cam dupa 1700 ,dar in 1954 ,Hruschiov a decretat Crimeea sa fie inglobata in Ucraina ,miscare care nu era chiar asa nociva la acel moment ,cand se putea circula liber pe tot teritoriul URSS . Chiar si asa ,aceasta redesenare administrativa ( ca si cum ar fi reorganizarea unor judete la noi ) a fost si este contestata iar in zilele noastre duce la acest macel mostruos . D Aurescu ,cu expertiza lui internationala ,cu studiile de drept ,cu experienta de ministru ,sa ajute la gasirea unei solutii diplomatica la problema asta . Ca DIPLOMATIA A ESUAT in cazul Ucrainei !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb