Aurescu şi Alexandru, audiaţi în Parlament pe tema românilor plecaţi la muncă în străinătate

M.A.
Politică / 11 mai 2020

Violeta Alexandru

Violeta Alexandru

Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului îi vor audia luni, de la ora 12,00, pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi pe cel al Muncii, Violeta Alexandru, transmite Agerpres.

Audierea are ca temă modul în care Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au gestionat deplasarea unor lucrători români în străinătate, în contextul pandemiei de COVID-19, se menţionează pe site-ul Senatului.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus pe 2 mai audierea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

"La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara 'adoptivă'", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept "suferinţele muncitorilor români".

El a afirmat săptămâna trecută că, în cazul în care la audierile miniştrilor Muncii şi de Externe vor rezulta "lucruri mult mai grave" în legătură cu plecarea românilor la muncă în străinătate în condiţii de pandemie, se poate ajunge la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a analiza detaliile acestor plecări.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că cei doi miniştri se vor prezenta "fără ezitări" la audierea din comisiile de specialitate ale Camerei superioare, transmite Newsweek.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Au fost împinși de la spate, de câțiva ani, de către PSD (partidul solidarității cu dracul).

    Trebuie clarificate trenurile cu sclavi. Macar daca ii testau la urcarea in tren.

    Asa, ii testeaza in Austria si ii baga direct in lagar daca au virusu. 

    Statul roman trebuie sa se asigure ca nu e vorba de sclavie in Austria sau Germania, ca sunt respectate drepturile omului.  

    Iohannis tre sa iasa sa raspunda natiunii, ce-i cu trenurile astea de sclavi care amintesc de vagoanele din cartile de istorie.  

    1. Dragule, inca trăiești într-o tara libera. Ceea ce înseamnă inclusiv libertatea oamenilor de a-și alege locul de munca după nevoile lor. Dacă nu-ți mai place democrația ești liber sa alegi alta orânduire de pe glob, iar dacă îți pare rău după mustăcios poți merge în vizita..

      Vezi ca romanii s-au revoltat deja pe plantatie si deja se mananca intre ei, intrucat unii din ei au refuzat sa participe la revoltele muncitoresti si sclavagesc in continuare, fiind practic spargatori de greva.

      Nu mai vorbesc ca unii s-au infectat de Covid prin abatoarele din Germania.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb