Aurul, împins la un nou maxim de datoriile SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2011

Aurul, împins la un nou maxim de datoriile SUA

Cotaţia aurului a urcat, ieri, până la nivelul maxim istoric pe pieţele din Londra şi New York, în condiţiile în care parlamentarii din SUA nu au reuşit, în week-end, să ajungă la un acord pe marginea creşterii plafonului de îndatorare. Astfel, cererea de materii prime este sporită.

Cotaţia aurului cu livrare imediată a atins nivelul maxim de 1.624,07 dolari uncia la Londra, după care a ajuns la 1.616,98 dolari/uncie, preţ cu 1% mai mare faţă de ultima zi a săptămânii trecute. La Comex New York, preţul aurului cu livrare în august a urcat la 1.624,30 dolari/uncie (maxim istoric), după care, la ora 10.05, era de 1.614,10 dolari uncia, în creştere cu 0,8%.

De la începutul anului, preţul metalului preţios a câştigat 14 procente, 2011 fiind al 11-lea an consecutiv cu creşteri pe piaţa de profil.

Investitorii şi-au sporit deţinerile de produse ETF (exchange-traded fund) pe aur la recordul de 2.122,6 tone metrice, la data de 20 iulie. Conform cifrelor agenţiei Bloomberg, aceste active erau de 2.120,3 tone, în 22 iulie.

Analiştii susţin că problema datoriilor a pus din nou stăpânire pe pieţe, mai ales că şansele ca SUA să intre în incapacitate de plată sunt de 50-50%. Dar, secretarul de stat Hillary Clinton a dat, ieri, asigurări Chinei - cel mai mare deţinător de datorii americane - că Statele Unite vor rezolva impasul în care se află.

Republicanii şi Democraţii americani urmau să negocieze şi ieri în vederea ridicării plafonului datoriei. În lipsa unui acord, Statelor Unite riscă să intre în incapacitate de plată la data de 2 august, fiind în pericol atât plata datoriilor ţării, cât şi cea a salariilor către angajaţii publici.

Amintim că datoria publică a SUA a atins, la mijlocul lunii mai, limita maximă autorizată de Congres, de 14.294 miliarde dolari. Trezoreria americană a fost nevoită să adopte o serie de măsuri excepţionale, ca să poată să emită în continuare obligaţiuni fără să majoreze gradul de îndatorare al statului.

Euro a avut un curs de 1,4342 dolari ieri, la ora 10.21, pe piaţa SUA, cu 0,1% mai mic faţă de vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb