Autonom primeşte rating-ul "B+" din partea Fitch

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2020

Marius Ştefan

Marius Ştefan

Marius Ştefan: "Considerăm că este un pas important spre a arăta antreprenorilor din ţara noastră că există alternative de finanţare accesibile şi este un pas care sprijină profesionalizarea pieţei de capital din România"

Autonom Services, companie ce oferă servicii de leasing operaţional şi rent-a-car, a primit din partea agenţiei de evaluare Fitch, ratingul IDR (LongTerm Issuer Default Rating) "B+" cu perspectivă negativă, se arată într-un raport al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Autonom are listate, începând din luna decembrie a anului trecut, obligaţiuni în valoare de 20 milioane euro pe Piaţa Principală a BVB, între investitorii ce au subscris iniţial în cadrul plasamentului privat derulat înainte de listare găsindu-se firme de asigurări, bănci, SIF Moldova (SIF2) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Astfel, Autonom devine prima companie antreprenorială cu obligaţiuni corporative listate la Bursa de Valori Bucureşti care a primit un rating de la Fitch, potrivit unui comunicat al companiei remis Redacţiei.

Marius Ştefan, coacţionar al grupului Autonom Internaţional, din care face parte Autonom Services, a declarat: "În urma listării cu succes de anul trecut a obligaţiunilor corporative AUT24E la Bursa de Valori Bucureşti, am aplicat pentru obţinerea unui rating de la Fitch, la recomandarea partenerilor noştri. Transparenţa şi dorinţa de a fi un model de afaceri autentic au fost elementele care au stat la baza acestei decizii. Suntem încântaţi de publicarea raportului Fitch şi, deşi B+ este un grad speculativ, considerăm că este o realizare importantă pentru investitorii care au participat la plasamentul privat pentru obligaţiunile noastre şi trebuie privit în contextul perioadei şi a mediului în care Autonom îşi desfăşoară activitatea. Considerăm că este un pas important spre a arăta antreprenorilor din România că se poate, că există alternative de finanţare accesibile şi este un pas care sprijină profesionalizarea pieţei de capital din România".

Fitch Ratings menţionează că ratingul Autonom reflectă profilul de companie relativ mică, dar în creştere, cu profitabilitate adecvată, calitate rezonabilă a activelor, o echipă de conducere cu experienţă şi profil de finanţare predominant garantat. Perspectiva negativă adăugată ratingului se referă în primul rând la potenţialul impact al pandemiei de Covid-19 asupra calităţii activelor şi profitabilităţii companiei.

Raportul de evaluare a fost emis pe 3 iunie 2020 şi subliniază potenţialul companiei pentru o actualizare.

În afară de ratingul de emitent, Autonom a mai solicitat un rating pentru obligaţiunile corporative listate la BVB, pentru care a primit un rating separat, "B-".

Primirea unui rating de credit face parte din strategia de transparenţă adoptată de Autonom, arată compania, adăugând: "Având un rating de la o agenţie de renume global ca Fitch, instrumentele financiare emise de Autonom pot ajunge acum la un grup mai larg de investitori instituţionali locali şi internaţionali".

Titlurile obligatare ale Autonom listate la BVB au o valoarea nominală de 1.000 de euro, poartă o dobândă fixă de 4,45% pe an şi au o maturitate de cinci ani, urmând să ajungă la scadenţă în noiembrie 2024.

În 2019 compania a înregistrat un profit net preliminar de 17,56 milioane de lei, cu 7% peste cel realizat în 2018, în timp ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 338,71 milioane de lei, cu 34,75% peste cele obţinute în anul anterior.

Autonom Services şi-a început activitatea în anul 2006, în Piatra-Neamţ, oferind servicii preponderent către persoane fizice, iar în prezent are o acoperire extinsă la nivel naţional (prin raportare la marile centre urbane ale ţării şi având în vedere distribuirea geografică a punctelor de lucru).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb