Autoritate de supraveghere pentru piaţa monedelor digitale

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 august 2013

Un grup de directori din industria monedelor virtuale au anunţat recent înfiinţarea Autorităţii pentru Transferul Activelor Digitale (DATA - Digital Asset Transfer Authority), entitate care îşi propune să promoveze dezvoltarea precaută şi responsabilă a tehnologiilor moderne de plată, urmând să contribuie la definirea corespunzătoare a sectorului financiar digital şi să accelereze procesul de acceptare a noilor modalităţi de plată, cum ar fi prin cripto-moneda Bitcoin.

Potrivit anunţului oficial al recent înfiinţatei grupări, DATA va "colabora în mod proactiv cu autorităţile din întreaga lume pentru a adapta regulile pieţelor reglementate la noile tehnologii şi modele de afaceri".

"Trebuie să dezvoltăm şi să implementăm un risc de management comun şi standarde care se adresează problematicilor publice, asociate cu afacerile noastre, şi viceversa", se mai arată în anunţul DATA.

Grupul a publicat un manifest, prin care subliniază ce anume urmează să facă. Printre aceşti paşi se numără: dezvoltarea celor mai eficiente practici şi standarde anti-evaziune şi spălare de bani destinate pieţei monedelor virtuale; să constituie o sursă de standarde tehnice pentru conduita responsabilă a tranzacţiilor financiare; să identifice potenţialele probleme din timp, înainte ca acestea să se ivească.

"Într-o epocă în care monedele virtuale revoluţionează sistemele de plăţi prin intermediul inovaţiilor tehnologice, încep să se caute diverse modalităţi de a le reglementa, mai ales pentru că autorităţile şi factorii de decizie se confruntă cu punerea sub incidenţa legii a acestui gen de progres", a declarat Dax Hansen, un avocat specializat pe tehnici de plată.

Pentru ca noile tehnologii de plată, precum Bitcoin, Ripple, Ven şi alte monede digitale, să se ridice la potenţialul lor real, făcând comerţul mai ieftin şi accesibil pe întreg mapamondul, clienţii şi comercianţii vor trebui să aibă încredere în integritatea companiilor, a spus Jeremy Liew, unul din fondatorii DATA. "Această încredere vine din asocierea cu investitori şi instituţii pe ale căror produse şi tehnologii te poţi baza", a precizat domnia sa.

Pentru a fi adoptate la nivel macro, noile tehnologii de plată ar trebui să ajungă la un consens cu cerinţele şi standardele financiare internaţionale, a spus Denis Kiselev, un alt director care a contribuit la fondarea DATA. "Noi credem că DATA poate să coordoneze eforturile tuturor participanţilor din piaţă", a precizat acesta.

Grupul directorilor care au format DATA va avea un consiliul propriu, incluzând chiar şi membri indepenenţi care activează în industria monedelor digitale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb