Autorităţile române fac lobby la Bruxelles ca să nu pierdem negocierile

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 3 februarie 2004

Purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, spune că interesul europarlamentarului Arie Oostlander este ca Uniunea Europeană să suspende negocierile cu România pentru ca Turcia să mai aibă o şansă să adere

Conducerea partidului de guvernămînt dă semne de îngrijorare în legătură cu ceea ce se întîmplă la Bruxelles, astfel că a decis, în şedinţa Delegaţiei Permanente de ieri, să declanşeze o puternică acţiune de lobby, menită să ducă la respingerea, de către Parlamentul European a amendamentului propus de Arie Oostlander, care cere suspendarea negocierilor de aderare cu ţara noastră. "Vom face lobby pentru ca acest amendament să fie respins. Vom contacta parlamentari europeni cu influenţă şi vom discuta realitatea celor expuse în amendament, precum şi perspectivele reale ale României", a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz. Domnia sa a adăugat că în această acţiune de lobby va fi implicat Guvernul şi Parlamentul, sperînd că acestora le vor veni în ajutor şi cei din opoziţie. Acest din urmă lucru va fi mai greu de realizat însă, dat fiind că opoziţia a cerut demisia Guvernului, considerîndu-l responsabil pentru solicitarea unor europarlamentari de suspendare a negocierilor cu România.

Purtătorul de cuvînt al PSD a mai precizat că acţiunea de lobby va începe încă din această săptămînă, chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu, urmînd să se întîlneas-că miercuri, la Budapesta, cu preşedintele Parlamentului European, Pat Cox.

Bogdan Niculescu Duvăz a recunoscut că, în ţara noastră, sînt foarte multe probleme, cum ar fi cele din justiţie şi administraţie sau corupţia. Domnul Duvăz spune, însă, că "acestea nu sînt probleme care se rezolvă peste noapte, chiar dacă au fost luate măsuri importante". Bogdan Niculescu Duvăz menţionează că nu toţi parlamentarii europeni pot să fie la curent cu evoluţiile reale din România şi, probabil, că aşa este şi cazul lui Arie Oostlander, cel care a solicitat stoparea negocierilor de aderare cu România. Mai mult, purtătorul de cuvînt al PSD afirmă că Arie Oostlander, care este raportor în Parlamentul European pentru Turcia, are tot interesul ca UE să suspende negocierile cu România pentru că, numai aşa, Turcia ar mai avea o şansă să adere la blocul european. Mai precis, dacă România aderă o dată cu Bulgaria, atunci Turcia, a cărei situaţie este incertă în privinţa aderării, ar putea să fie exclusă din calcul. Dacă, însă, negocierile cu ţara noastră ar fi suspendate, "România ar reprezenta o premisă pentru Turcia", întrucît, dacă ar fi două ţări în aceeaşi situaţie, ar mai putea fi creat un val de extindere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb