AVAS a finalizat negocierile cu "Al Arrab Company" pentru privatizarea "Electroputere"

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 septembrie 2007

AVAS a finalizat negocierile cu "Al Arrab Company" pentru privatizarea "Electroputere"

Negocierile dintre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi investitorul Al Arrab Company Ltd privind contractul de privatizare al societăţii Electroputere Craiova au fost finalizate, urmând ca acesta să fie semnat în perioada următoare, au declarat surse guvernamentale, citate de NewsIn.

Forma finală a contractului a fost agreată de cele două părţi, următorul pas fiind semnarea contractului. Potrivit aceloraşi surse, data semnării nu poate fi încă estimată, întrucât aceasta urmează să fie stabilită cu investitorul din Regatul Arabiei Saudite.

Oferta de privatizare a Electroputere cu Al Arrab Company Ltd, care urma să expire pe 18 septembrie, a fost prelungită de AVAS cu 30 de zile în vederea finalizării negocierilor.

Al Arrab Contracting Company Ltd, din Regatul Arabiei Saudite, a oferit 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din capitalul social. În cadrul tranzacţiei, compania arabă va trebui să preia datoriile Electroputere, de circa 61 milioane euro ,şi să investească alte 20 milioane euro.

Privatizarea se desfăşoară după metoda negocierii pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile, în cadrul căreia ponderea preţului pachetului de acţiuni să fie de 20%. Criteriul principal în evaluarea ofertei este nivelul investiţiilor care se vor face, atât al celor sub formă de capital de lucru, cât şi a celor vizând regruparea activităţilor în primul an de activitate.

AVAS a scos la vânzare 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, în februarie 2007. La termenul limită de depunere a ofertelor, cinci companii şi-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova: A5 Invest SRL Caransebeş, Grup Feroviar Român SA, Vienna International Holding SRL, Al Arrab Contracting Holding SRL, Peeker Atomic Energy System INC Lakewood Colorado. După analiza documentelor de participare, au rămas trei ofertanţi: A5 Invest Caransebeş, Grup Feroviar Român şi Al Arrab Company Ltd.

AL Arrab a rămas singurul ofertant în procesul de privatizare, după ce Comisia i-a eliminat pe ceilalţi doi ofertanţi care nu au îndeplinit condiţiile prevăzute prin dosarul de prezentare şi de legislaţia în vigoare din domeniul privatizării.

Firma Al Arrab Contracting Company Limited este specializată în domeniul lucrărilor de infrastructură, precum şi al construcţiilor de clădiri rezidenţiale, birouri, instituţii de învătământ şi spitale. Compania a realizat proiecte în Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia şi Arabia Saudită.

Electroputere Craiova a fost fondată în 1949 şi produce echipamente pentru domeniul energetic şi transportul feroviar. Compania are un capital social de 12,4 milioane lei, divizat în circa 124,17 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Acţionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care controlează 62,82% din pachetul total de acţiuni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este foarte bine ca sevinde Electroputere Craiova si sper ca firma araba s-o fa ca ofirma competitiva si sa-i cresca valoarea de 10 ori asa cum a procedat domnul Patriciu.

    Cei 60 milioane Euro datorie au fost furate legal de conducerea uzinei dupa revolutie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb