AVAS a selectat 68 de lichidatori pentru lichidarea societăţilor de stat

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 martie 2007

AVAS a selectat 68 de lichidatori pentru lichidarea societăţilor de stat

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a aprobat 68 de lichidatori care vor putea participa la licitaţiile pentru lichidarea societăţilor la care AVAS deţine pachetele de acţiuni majoritare, informează un comunicat al AVAS. Pe baza grilei de punctaj, AVAS a agreat doar lichidatorii care au obţinut minim 70 puncte din punctajul maxim de 100 de puncte. Conform grilei de punctaj, experienţa în domeniul lichidărilor şi cea a personalului angajat au fost punctate cu 30 de puncte, iar suportul logistic şi cifra de afaceri cu câte 20 de puncte.

Practicienii în insolvenţă (lichidatorii) interesaţi au putut depune documentele cerute de AVAS, în vederea selecţiei, până pe 26 februarie.

Printre documentele solicitate de AVAS, în scopul selectării listei de lichidatori, se numără: copii legalizate ale certificatului de înregistrare eliberat de Camera de Comerţ şi Industrie şi ale actului constitutiv, copii ale certificatului de înregis­trare şi ale atestatului de membru al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România, scrisoare de bonitate financiară eliberată de o societate bancară română, copia ultimului bilanţ contabil înregistrat la administraţia financiară. În plus, lichidatorii interesaţi au depus şi un dosar de prezentare cu informaţii referitoare la experienţa generală în domeniul lichidărilor, suport logistic şi organizatoric, experienţa în domeniu a personalului angajat, cifra de afaceri.

Potrivit datelor AVAS, peste 80% dintre societăţile cu capital majoritar de stat din portofoliul AVAS nu sunt atractive pentru investitori, iar din această cauză, 90% dintre ele îndeplinesc condiţiile pentru a intra în insolvenţă. Din această cauză, guvernul, la propunerea AVAS, a aprobat în februarie, printr-o ordonanţă de urgenţă, amânarea intrării în insolvenţă a 28 de societăţi cu capital majoritar de stat, printre care: Tractorul Braşov, Rulmentul Braşov, Electroputere Craiova, Nitramonia Făgăraş. AVAS intenţionează, prin această măsură, să declanşeze procedurile de lichidare voluntară care permite valorificarea activelor societăţilor de stat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb