AVAS a vândut acţiuni de peste 27 milioane lei

A.T.
Piaţa de Capital / 3 iulie 2010

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a încheiat monitorizarea postprivatizare pentru 46 de contracte, în primele şase luni ale acestui an. Veniturile înregistrate la bugetul de stat în urma activităţii de postprivatizare desfăşurate de Autoritate în acest an se ridică la suma de 28.993.016,89 lei, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Din această sumă, 27.792.056,13 RON se constituie în venituri provenite din încasarea preţului acţiunilor vândute, diferenţa de 1.200.960,76 RON reprezentând încasări din penalităţi aplicate ca urmare a nerealizării clauzelor contractuale asumate de cumpărători în cadrul contractelor de privatizare.

Volumul investiţional confirmat de AVAS în semestrul I 2010 este de 0,205 milioane lei, 3,837 milioane USD şi 6,650 milioane EUR.

Încetarea monitorizării postprivatizare a fiecărui contract s-a făcut în urma unei analize finale a acestuia, în condiţiile în care au fost respectate în totalitate clauzele asumate de către cumpărător şi i s-a comunicat descărcarea de obligaţii. Principalele tipuri de clauze monitorizate sunt realizarea angajamentelor privind investiţiile tehnologice, investiţiile pentru protecţia mediului, precum şi garantarea acestora; respectarea obligaţiilor privind vânzarea restricţionată a activelor şi terenurilor societăţilor; imobilizarea (gajarea) acţiunilor cumpărate de la AVAS în favoarea vânzătorului, până la încheierea obligaţiilor contractuale de către cumpărători; clauze specifice privind asigurarea protecţiei sociale, păstrarea obiectului principal de activitate, realizarea cifrei de afaceri minime impuse, păstrarea numărului de salariaţi, păstrarea arhivei, şi a mărcilor companiei.

AVAS mai are în monitorizare 3465 de contracte de privatizare, încheiate pentru 3051 de societăţi privatizate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunteti amabili sa dati o completare la acest articol si sa ne spuneti CAND a vandut AVAS actiunile acelea de 27 milioane ? Nu de alta, dar afirmatia dumneavoastra, daca ar fi adevarata si cu referire la o perioada de timp apropiata, ar fi imbucuratoare, ea contrazicand afirmatiile altora cum ca AVAS practic nu mai desfasoara nici o activitate de valorificare.

    Va multumim. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb