Aviva, listată la Bursa de Valori din New York

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2009

Aviva plc, poziţionată pe locul al cincilea în topul companiilor de asigurări la nivel mondial, a început, marţi, să se listeze la Bursa din New York (NYSE) sub simbolul "AV", se arată într-un comunicat al Aviva Grup România.

Peste 20% dintre acţionarii Aviva sunt din Statele Unite şi prin tranzacţionarea acţiunilor sale la NYSE, Aviva urmăreşte ca numărul acestora să crească şi îşi doreşte să le ofere investitorilor din SUA încă un motiv de a păstra şi investi în acţiunile Aviva.

Aviva ocupă o poziţie strategică pe piaţa din America de Nord. În Statele Unite, Aviva este furnizorul numărul unu al produselor "indexed annuity" şi "indexed life insurance products". În Canada, Aviva este al doilea mare furnizor de asigurări de locuinţe şi asigurări de accidente.

Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume şi cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând din 1696. Astăzi, Grupul Aviva are 54.000 angajaţi şi 50 milioane de clienţi în 28 de ţări din întreaga lume. Aviva are fonduri în administrare de peste 352 miliarde de lire sterline, ceea ce o poziţionează pe locul al cincilea în topul companiilor de asigurări la nivel mondial.

Aviva Grup România include trei companii - Aviva Asigurări de Viaţă, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors România (achiziţionată în noiembrie 2007).

Aviva şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 850.000 de clienţi şi fonduri în administrare de 27 milioane de lire sterline. În 2007, Aviva a înfiinţat o companie de pensii care se ocupă de administrarea fondului de pensii obligatorii Pensia Viva şi care în prezent are un portofoilu de peste 300.000 de clienţi.

Aviva Investors România are în prezent în administrare 15 milioane euro din patru fonduri mutuale, fiecare dintre ele orientat către alt tip de investiţii: Aviva Investors (AI) Intercapital (fond de acţiuni), AI Capital Plus (fond diversificat), AI Orizont (fond de venituri fixe - obligaţiuni) şi AI Tezaur (fond monetar). Aviva Investors România administrează, de asemenea, şi conturi de investiţii individuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb