Avocat din Baroul Arad, trimis în judecată pentru înşelăciune

Andrei Stan
Anticorupţie / 26 noiembrie 2015

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ciocu Cipărian - Ioan sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune, transmite un comunicat de presă remis redacţiei.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: "La data de 24.09.2014, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Arad, a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei plângeri împotriva unui proces-verbal de contravenţie, încasând, cu titlu de onorariu, suma de 230 lei. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nicio cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 2.730 lei, reprezentând contravaloarea onorariului de avocat (230 lei) şi a amenzii contravenţionale plătite (2500 lei).

De asemenea, în lunile noiembrie 2014, decembrie 2014 şi ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan, în aceeaşi calitate, a primit în trei tranşe suma de 22.400 euro de la o parte civilă care l-a angajat pentru formularea şi susţinerea unei cereri de revizuire penală şi a unei cereri de întrerupere a executării pedepsei închisorii. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, i-a prezentat înscrisuri plăsmuite pentru a dovedi destinaţia aparentă a sumelor de bani plătite, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 22.400 euro, reprezentând contravaloarea sumei achitate".

Procurorii precizează: "În luna ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei cereri de liberare condiţionată la o instanţa de judecată din Arad, încasând cu titlu de onorariu suma de 1500 euro. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 1500 euro, reprezentând contravaloarea sumei plătite".

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb