Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la persoanele sechestrate în cazul de sclavie din Argeş

Mina Irina
Politică / 14 iulie 2016

Bărbat ţinut în lanţuri, în Argeş (Sursa foto: Facebook/ Poliţia Română)

Bărbat ţinut în lanţuri, în Argeş (Sursa foto: Facebook/ Poliţia Română)

Actualizare 21:40

Douăzeci dintre cei 38 de suspecţi în cazul de sclavie de la Berevoieşti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, transmite Digi 24.

(G.F.)

----------

Actualizare 18:15 MFE condamnă etichetarea etnică în relatarea cazului de sclavie de la Berevoieşti

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a condamnat astăzi etichetarea etnică în relatarea cazului acţiunilor DIICOT de la Berevoieşti, privind destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane.

"Infracţionalitatea nu are etnicitate şi suntem în măsură să spunem că nu există nici un fel de cutumă a romilor în a deţine sclavi, dimpotrivă, până în urmă cu 160 de ani ei erau victime ale acestui fenomen. Sunt fireşti oroarea şi revolta pe care le produce tratamentul inuman şi degradant aplicat semenilor, însă nu pot fi acceptate speculaţiile care folosesc asemenea regretabile situaţii pentru a culpabiliza o întreagă categorie etnică de cetăţeni", a declarat Ciprian Necula, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, potrivit unui comunicat de presă.

MFE precizează că Programele de incluziune socială pe care le coordonează contribuie la îmbunătăţirea situaţiei persoanelor marginalizate şi excluse social indiferent de etnie, prevenind apariţia unor astfel de situaţii.

(G.F.)

-------

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul persoanelor sechestrate şi supuse la muncă forţată în comuna Berevoeşti din judeţul Argeş.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor", informează un comunicat al Avocatului Poporului.

Procurorii au efectuat percheziţii în comuna Berevoeşti, la 40 de persoane suspectate că ar fi recrutat sau răpit oameni săraci sau copii cu dizabilităţi, pe care i-ar fi pus să cerşească sau să muncească în gospodăriile acuzaţilor.

"DIICOT a început urmărirea penală faţă de 40 de persoane, iar în total 90 de oameni sunt vizaţi în acest dosar. Aceste persoane sunt acuzate că, începând cu anul 2008 şi până în prezent, ar fi constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie, care ar fi recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-ar fi exploatat, supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat", se arată în comunicat.

(G.F.)

-------

Partidul Republican: "Atrocităţile de la Argeş vor alimenta reputaţia noastră deja precară în Europa"

Partidul Republican (PR) critică lipsă de reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis după ce presa internaţională a preluat cazul de sclavie de la Argeş, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

PR consideră că evenimentul va aduce grave prejudicii de imagine în lipsa unei reacţii prompte a oficialilor la retorica presei externe, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Atrocităţile de la Argeş au fost preluate de presa internaţională, acestea vor alimenta reputaţia noastră deja precară în Europa, mai ales în Marea Britanie şi Olanda. Ar trebui să ne fie ruşine faţă de compatrioţii noştri din diaspora care vor răspunde pentru neglijenţa noastră a tuturor. Le punem vieţile în pericol", a declarat avocatul Nicu Neamţu, preşedintele Partidului Republican.

În opinia PR, preşedintele ar trebui să intervină dat fiind actualul context european faţă de români.

"Vor prelua ce este mai rău. Preşedintele reprezintă statul român în plan extern, nişte declaraţii prin care să felicite destructurarea reţelei ar arăta adevărata valoare a evenimentului", continuă Neamţu, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb