Avocatul Poporului: Sorin Oprescu ar trebui mutat într-o secţie de cardiologie

Andrei Stan
Anticorupţie / 25 septembrie 2015

Avocatul Poporului a recomandat astăzi prezentarea de urgenţă a fostului primar Sorin Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan, transmit surse din presă.

Recomandările survin pe fondul agravării stării de sănătate la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.

Prima recomandare a echipei de specialişti trimise de Avocatul Poporului la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a face verificări cu privire la respectarea dreptului la sănătate al lui Sorin Oprescu este "ţinerea sub observaţie, într-o secţie de cardiologie, cu dotări aferente, în cadrul unei unităţi sanitare, prin prezentarea de urgenţă a persoaneui arestate preventiv la o unitate medicală cardiologică, dotată cu aparatura de specialitate, care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sfântul Ioan, având în vedere agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice, la momentul efectuării vizitei".

Aceeaşi echipă recomandă conducerii Arestului Central reexaminarea periodicităţii primirii pachetelor de către persoanele arestate preventiv şi a cantităţii de alimente pe care acestea le pot primi în pachete, în cazul persoanelor custodiate aflate în situaţii medicale care impun un regim alimentar special.

Cea de-a treia recomandare cuprinsă în raportul AP se referă la asigurarea confidenţialităţii şi intimităţii examinării medicale a persoanelor arestate preventiv.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a precizat, în cadul unei conferinţe de presă, că în Legea 254/2013 privind executarea pedepselor se menţionează în articolul 71 alineatul 6 că "persoana condamnată la o pedeapsă privativă de libertate poate solicita, contra cost, să fie examinată, la locul de deţinere, de un medic din afara sistemului penitenciar. Constatările medicului din afara sistemului penitenciar se consemnează în dosarul medical al persoanei condamnate".

"Aceste prevederi sunt valabile şi pentru persoanele arestate preventiv. Eu îmi imaginez că asta a fost prevederea şi de altfel în toate comunicatele pe care le-a dat Arestul Preventiv, se face referire la această prevedere legală, că ei nu ar avea dreptul să îl scoată (pe Sorin Oprescu - n.r.) din arestul preventiv, ci să meargă cineva să îl vadă. Ori un prim pas s-a făcut, pentru că a fost dus, pe data de 21 septembrie, la Spitalul Sf. Ioan, şi atunci, dacă s-a făcut un prim pas, de ce nu se putea face, al doilea pas, cum recomandase, chiar Spitalul Sf. Ioan, şi anume să fie dus la un spital, nu neapărat Universitar, ci şi Floreasca, Militar, care au toate dotările necesare, să-i facă şi acea coronarografie şi toate investigaţiile care se impun. Asta este problema", a declarat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, în cadrul unei conferinţe de presă în care au fost prezentat raportul echipei care a făcut verificări la Arestul Capitalei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avocatul poporului sa vada de agenda de zi care e mult mai importanta decit opinia despre boala lui oprescu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb