BA DA, BA NU! Obligaţiunile cu probleme "Băile Herculane" revin pe BVB, după ce fuseseră delistate

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iulie 2014

Obligaţiunile municipale emise de Primăria Băile Herculane revin la tranzacţionare, de luni, în cadrul secţiunii valori mobiliare Necotate, după ce conducerea Bursei hotărâse delistarea lor, în urmă cu două săptămâni, pentru că emitentul avusese probleme cu plata obligaţiilor către investitori.

Reprezentanţii Bursei de Valori precizează, într-un comunicat, că decizia "de a menţine obligaţiunile pe platforma de tranzacţionare este motivată de determinarea Bursei de a asigura posibilitatea tranzacţionării de către investitori a acestora după retragerea obligaţiunilor de la tranzacţionare de pe piaţa reglementată".

BVB ar fi putut să fie determinată să asigure posibilitatea tranzacţionării, încă de acum două săptămâni, însă a delistat, pur şi simplu, obligaţiunile.

"Decizia a avut în vedere şi solicitarea Primăriei Oraşului Băile Herculane privind tranzacţionarea obligaţiunilor BHR20 în cadrul secţiunii valori mobiliare Necotate", potrivit comunicatului BVB de ieri.

Investitorii în obligaţiunile emise de Băile Herculane au rămas cu buza umflată, după ce primăria nu le-a mai achitat nici dobânda, nici principalul, începând cu 2009.

În decembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a amendat cu 10.000 de lei pe primarul oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, pentru că autoritatea locală nu a informat investitorii cu privire la incapacitatea de plată a cupoanelor şi ratelor de principal.

Unii dintre investitori au apelat la instanţă, ca să îşi recupereze banii.

Primăria Băile Herculane a atras în martie 2006, de pe piaţa de capital, printr-o emisiune de obligaţiuni municipale, suma de 3,1 milioane de lei cu scadenţă în decembrie 2020. În 2009, aceste obligaţiuni au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea de obligaţiuni a oraşului a avut în vedere mai multe proiecte, printre care, canalizarea menajeră a unui sat care aparţine oraşului, reabilitarea şi modernizarea unui drum de acces, ieşiri şi străzi din localitea Băile Herculane, construirea unui bloc de locuinţe, reabilitarea centrului istoric al centrului localităţii, după cum reiese din prospectul de emisiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb