BANCA CENTRALĂ DE LA MOSCOVA ESTIMEAZĂ: Economia Rusiei va scădea cu 0,7% în primul trimestru din 2015

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 martie 2015

Economia Rusiei va scădea cu 0,7% în primul trimestru din 2015

Actualizare 15:22 Moscova: Primăria îşi suprimă o treime din posturi, din cauza crizei economice

Primăria Moscovei va suprima 3.000 de posturi (30%) până la 1 iulie, a anunţat astăzi primarul Serghei Sobianin, decizând, totodată, reducerea salariului său şi al celorlalţi reprezentanţi ai municipalităţii cu 10%, pe fondul crizei economice cu care se confruntă Rusia, scrie AFP.

"Va fi cea mai mare reducere de personal de la perestroika încoace", a subliniat Sobianin, după semnarea decretului în acest sens.

Concedierile ar urma să afecteze în special angajaţii din serviciile juridice şi din resurse umane.

(Valentin Busuioc)

---

Economia Rusiei va scădea cu 0,7% în primul trimestru din acest an, comparativ cu acelaşi interval din 2014, dar se va redresa în trimestrul al doilea, conform estimărilor băncii centrale de la Moscova.

Economia ţării va creşte cu 0,6% în trimestrul al doilea al acestui an, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit celui mai recent raport al băncii centrale. Într-un raport anterior, instituţia anticipa o scădere cu până la 4% a PIB-ului Rusiei pe întreg anul curent, previziune care nu a fost modificată.

Guvernul de la Moscova a estimat că economia Rusiei va contracta cu 3% în acest an, după ce a crescut cu 0,6% anul trecut. Economiştii şi agenţiile de rating anticipează, însă, că PIB-ul Rusiei va scădea cu peste 5% în acest an, pe fondul declinului preţului petrolului şi al sancţiunilor impuse Moscovei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Săptămâna trecută, banca centrală a Rusiei a redus dobânda de politică monetară pentru a doua oară în acest an, pe fondul declinului economiei. Dobânda cheie a fost micşorată de la 15% la 14%, banca centrală continuând astfel procesul de scădere a acesteia, început în ianuarie, în condiţiile în care rubla a atins noi minime istorice în raport cu euro şi cu dolarul, anul trecut, pe fondul scăderii preţului petrolului şi al sancţiunilor economice impuse de Occident.

Rata anuală a inflaţiei din Rusia s-a accelerat la 16,7% în februarie, acesta fiind cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 13 ani. Nivelul depăşeşte cu mult ţinta de 5,5%, avută în vedere de banca centrală a Rusiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb