Banca Elveţiei aşteaptă un profit de peste 24 miliarde franci pentru 2016

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 ianuarie 2017

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) se aşteaptă să raporteze un profit de peste 24 de miliarde de franci elveţieni (24 de miliarde de lire sterline) pentru 2016, datorită câştigurilor obţinute de pe urma deţinerilor masive de valută şi a ratelor negative ale dobânzilor, transmite Reuters.

SNB a realizat, anul trecut, un profit de 19 miliarde de franci elveţieni din investiţiile valutare, care au urcat în 2016 la aproximativ 645 miliarde de franci, similar cu valoarea PIB-ului Elveţiei. De asemenea, SNB a obţinut un câştig de 3,9 miliarde de franci elveţieni de pe urma deţinerilor de aur, conform Agerpres.

Rezultatele sunt, de asemenea, sprijinite de profitul mai ridicat de pe urma ratelor negative ale dobânzilor, care a urcat la 1,1 miliarde de franci elveţieni, de la 843 milioane de franci elveţieni în primele nouă luni din 2015.

În 2015, Banca Naţională a Elveţiei a înregistrat pierderi de 23,3 miliarde de franci elveţieni, deoarece valoarea investiţiilor în valută a scăzut semnificativ.

La fel ca majoritatea băncilor centrale, SNB are drept sarcină principală asigurarea stabilităţii preţurilor şi nu este obligată să facă profit. Însă, legal, Banca Naţională a Elveţiei are statutul unei corporaţii în care majoritatea acţiunilor sunt deţinute de Guvernul federal şi de cele 26 de cantoane. Există, de asemenea, aproximativ 2.000 de investitori privaţi care primesc dividende, dar care beneficiază de drepturi de vot extrem de limitate.

În iunie, SNB a decis să menţină atât dobânda interbancară Libor, pentru împrumuturi pe o perioadă de trei luni, la un interval cuprins între minus 1,25% şi minus 0,25%, precum şi dobânda la depozite la minus 0,75%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb