Banca Naţională a Turciei menţine dobânda de politică monetară

D.I.
Internaţional / 7 martie 2018

Banca Naţională a Turciei menţine dobânda de politică monetară

Banca Centrală a Turciei a decis astăzi să menţină nemodificate toate cele patru dobânzi de politică monetară şi totodată a promis că va continua să urmărească o politică monetară restrictivă până când va constata o încetinire a inflaţiei, informează Bloomberg, citat de Agerpres.

Comitetul de politică monetară a decis să menţină fereastra de lichiditate, principalul său instrument de politică monetară, la 12,75%, dobânda pentru operaţiunile repo la 8%, în timp ce dobânzile pentru creditele şi depozitele overnight au fost lăsate la 9,25% respectiv 7,25%.

Aceasta este a doua şedinţă consecutivă de politică monetară la care Banca Centrală a Turciei a decis să menţină nemodificată dobânda de bază.

Deşi ritmul de creştere a preţurilor de consum s-a redus în ultimele luni, după ce în luna noiembrie 2017 a atins 12,98%, cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, rămâne în continuare peste pragul de 10%, dublu faţă de ţinta de 5% avută în vedere de Banca Centrală a Turciei.

"O politică monetară strictă va fi menţinută până când prognoza de inflaţie nu arată o îmbunătăţire semnificativă, independent de efectele ze bază sau factorii cu caracter temporar", a informat Banca Centrală a Turciei într-un comunicat publicat miercuri.

Economia Turciei şi-a revenit după criza provocată de tentativă de puci din 2016, graţie unor măsuri guvernamentale de stimulare. În trimestrul al treilea al anului trecut a înregistrat o creştere de 11,1% în ritm anual iar pe ansamblul anului trecut analiştii prognozează o creştere anuală a PIB de peste 7%.

Pe de altă parte, în luna februarie 2018 rata anuală a inflaţiei a fost de 10,26%, dar cu toate acestea preşedintele Tayyip Erdogan a solicitat în repetate rânduri ieftinirea creditelor pentru stimularea economiei, ceea ce a dat naştere la îngrijorări în rândul investitorilor că politica monetară a Băncii Centrale ar putea fi influenţată de presiunile venite din mediul politic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb