Banca Transilvania menţine practica majorării capitalului cu profitul

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2015

TLV va absorbi Volksbank România

Actualizare 17:35 ERATĂ TLV

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) vor decide, pe 29 aprilie, propunerea conducerii de majorare a capitalului social cu 417,38 milioane de lei (94,7 milioane euro), prin încorporarea rezervelor constituite din profitul pe anul trecut (406,8 milioane de lei), dar şi din primele de conversie a obligaţiunilor în acţiuni (10,55 milioane de lei).

(Elena Deacu)

---

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) vor decide, pe 29 aprilie, propunerea conducerii de majorare a capitalului social cu 417,38 milioane de lei (94,7 milioane euro), prin încorporarea rezervelor constituite din profitul pe anul trecut (412,4 milioane de lei), dar şi din primele de conversie a obligaţiunilor în acţiuni (4,97 milioane de lei), aceasta fiind deja o practică împământenită a băncii.

"Propunerea de repartizare a profitului la Banca Transilvania nu a surprins, majorarea capitalului social fiind o practică obişnuită pentru TLV, în ultimii ani", ne-a spus Simion Tihon, broker la Prime Transaction, care a adăugat: "Mai mult, rata de alocare este similară celei de anul trecut. Consider că această propunere este destul de bine inclusă în cotaţia acţiunilor şi nu mă aştept la un impact semnificativ".

De asemenea, conducerea a propus şi derularea unui nou program de răscumpărare de acţiuni, vizând 0,77% din titluri, la un preţ maxim de 3 lei/titlu, pachetul total neputând depăşi 20 de milioane de acţiuni. Programul ar urma să se deruleze pe o perioadă de 18 luni.

Acţiunile vizate ar urma să fie utilizate într-un program de remunerare şi fidelizare a salariaţilor pe o perioadă de minim 3 ani.

Acţionarii vor mai discuta, la AGA, şi aprobarea de principiu a fuziunii prin absorbţie dintre Banca Transilvania şi Volksbank România.

Pe 17 martie, banca a anunţat că a primit autorizaţiile necesare din partea Consiliului Concurenţei şi a Băncii Naţionale a României (BNR) pentru preluarea Volksbank România şi a estimat că tranzacţia va fi finalizată în prima jumătate a lunii aprilie.

Cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania este Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu o participaţie de 14,33%. Printre acţionarii semnificativi se regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,4%), şi International Finance Corporation, divizie a Băncii Mondiale, dar şi societăţile de investiţii financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb