Banca Transilvania părăseşte Consiliul Patronatelor Bancare şi rămâne doar în Asociaţia Română a Băncilor

Laura Boico
Bănci-Asigurări / 18 mai 2016

Banca Transilvania părăseşte Consiliul Patronatelor Bancare şi rămâne doar în Asociaţia Română a Băncilor

Al treilea finanţator din economie, Banca Transilvania, a părăsit Consiliul Patronatelor Bancare, rămânând membră în Asociaţia Română a Băncilor, fondată de Radu Ghetea, au confirmat pentru HotNews şi pentru ziarul Bursa oficiali ai BT.

Astfel, BT nu mai poate aloca resurse în mod permanent ca membru al CPBR, deşi în cazul ARB aceleaşi resurse nu constituie o problemă. Din CPBR a plecat şi Oana Petrescu, fost executiv BCR şi în prezent partener Deloitte. Petrescu a fost numită anul trecut director executiv al CPBR.

"Relaţia dintre Banca Transilvania şi CPBR a provenit din faptul că, achiziţionând anul trecut Volksbank Romania, BT a preluat în mod automat pentru o perioadă drepturile şi obligaţiile VBRO ca membru CPBR. BT şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora în continuare cu CPBR la nivel instituţional pe proiecte de interes comun, însă fără a mai putea aloca resurse în mod permanent ca membru", au specificat într-o poziţie comună pentru reprezentanţii BT si ai CPB, potrivit Hotnews.ro

În prezent, pe piaţa bancară operează două asociaţii ale bancilor. Prima, Asociaţia Română a Băncilor, a fost fondată în mai 1991 de către Radu Gratian Ghetea, unul dintre "veteranii" sistemului bancar.

În urma mai multor discuţii interne şi a două încercări eşuate de a-l schimba pe Radu Ghetea din fruntea Asociaţiei, în aprilie 2014 o parte dintre băncile din ARB s-au desprins, fondând Consiliul Patronatelor Bancare. Băncile fondatoare ale CPBR sunt Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank. Ulterior, la CPBR au aderat ING, Volksbank şi Bancpost.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cred a acolo sunt toate putreziviunile bancara.

    Cred ca a fost obligata sa plece s-au data afara pentru ca : 

    1. Bcr, Raiffaisen, Bancpost tot anuntau cum cresc ele avansurile pana 50% cu Brd care e ocupata dar toate vor pc ca doar asa vand in Romania 

    2. Bt a tinut avansul la 20%, cred ca o sa ii vina clienti in valuri.

    Cat o sa mai stea in Arb nu stiu. 

    Ing di Bancpost poate sa ii cumpere acum pe maruntis daca adteapta putin Unicreditul tot asa ca pe Volksbank, Raiffaisen nu stiu cat o sa .ai reziste daca a iesit din Rusia, Bcr a fost o optiune candva si Brd e pe vine :)

    TLV incepe sa se distanteze de plutonul cretin de banci

    Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) a fost infiintat ca prima organizatie patronala a sectorului bancar din Romania la data de 28 aprilie 2014. Bancile fondatoare ale CPBR sunt Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank si UniCredit Bank.

    In primele doua luni de la infiintarea CPBR, ING Bank Romania si Volksbank Romania s-au alaturat organizatiei patronale, iar in septembrie 2015, Bancpost a devenit cel mai nou membru.  

    1. Citeste articolul si vezi daca opinia ta isi mai are rostul.

    Inca o data BT se dezice de sistem!! Bravo!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb