Băsescu cerer declanşare a procedurii de urmărire penală a lui Ovidiu Muşetescu

F.A.
Politică / 11 septembrie 2009

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis vineri ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu cererea de declanşare a procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Ovidiu Tiberiu Muşetescu, fost ministru al Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului.

Urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şeful statului a adresat vineri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, cererea privind declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a fostului ministru al APAPS, Ovidiu Muşetescu, informează Administraţia Prezidenţială.

Procurorul general Laura Kovesi a cerut, pe 29 iunie, preşedintelui declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale pentru Ovidiu Muşetescu, fost şef APAPS şi fost ministru, în legătură cu privatizarea S.C. ALRO S.A. Slatina şi S.C. ALPROM S.A.

Procurorul general, sesizat prin referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a solicitat preşedintelui României declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Muşetescu Tiberiu - Ovidiu, fost preşedinte al Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) şi membru al Guvernului în perioada 2001-2003 - pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 248 C.p rap. la art. 2481 din Codul Penal şi stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul este acţionar, comisă în cazul acţiunii de privatizare a S.C. ALRO S.A. Slatina şi S.C. ALPROM S.A., în dosarul nr. 54/P/2005 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, se arată în comunicatul Parchetului General.

În cauză există indicii că subevaluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la cele două societăţi s-a realizat, în lipsa unui mediu concurenţial, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsa de transparenţă şi acordarea dreptului de blocaj acţionarului minoritar, susţin procurorii.

Întrucât la data săvârşirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmărire penală, Muşetescu Tiberiu - Ovidiu avea calitatea de membru al Guvernului, s-a solicitat Preşedintelui României declanşarea procedurilor în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale, se mai arată în comunicat.

Ovidiu Muşetescu, pentru care procurorii cer începerea urmăririi penale, este cel mai important nume vizat de anchetatori în urma actelor premergătoare efectuate în dosarul în care este verificată privatizarea ALRO Slatina, au explicat pentru NewsIn surse judiciare, pe 29 iunie.

Aceleaşi surse declarau că, în funcţie de avizul dat de şeful statului, procurorii DNA vor decide în ce mod vor continua ancheta în legătură cu privatizarea ALRO.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Le sugerez procurorilor sa caute foarte bine si in dosarele privatizarii Nitramonia Fagaras.Contractul a fost semnat total fals.De ce nu va autosesizati?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb