Băsescu îi menţine în funcţii pe liderii locali cu rezultate slabe

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2004

PD pune toate tunurile pe alegerile locale

Cozmin Guşă - responsabil de campanie

Colegiul Director al Partidului Democrat a decis, ieri, să-i păstreze în funcţie pe toţi liderii de organizaţii locale, chiar dacă rezultatele acestora au fost slabe. "Am decis să-i lăsăm să conducă organizaţiile locale şi să demonstreze la alegerile locale că sondajul CURS-CSOP a fost greşit", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele PD Traian Băsescu. Domnia sa a precizat că ar fi fost incorect să numească preşedinţi noi de filiale, care să-şi asume responsabilitatea campaniei pentru alegerile locale. "În funcţie de rezultatele obţinute la locale, liderii respectivi vor avea viitor în partid şi vor fi înscrişi pe listele partidului la alegerile parlamentare", a precizat Băsescu.

Liderul Democrat a anunţat că strategia PD se va axa pe concentrarea tuturor forţelor la alegerile locale, astfel că a fost luată decizia ca toţi liderii importanţi să candideze la locale. "Fără o performanţă bună în alegerile locale, nu este posibilă o victorie în alegerile generale", a explicat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte demisiile prezentate de unii lideri locali, Biroul Permanent Naţional al PD a decis să le refuze şi să-i oblige să-şi asume responsabilitatea pînă la sfîrşit. "Nu au căzut capete, aşa cum s-au aşteptat mulţi, ci i-am lăsat să demonstreze că au potenţial", a declarat preşedintele PD.

Traian Băsescu a arătat că multe filiale au avut rezultate bune, cele cu rezultate slabe fiind: Bacău 6,6%, Giurgiu 5,5%, Vrancea 6,6%, Neamţ 7,3%, Olt 7,7%.

În ceea ce priveşte problemele din filiala de la Constanţa, Colegiul Director l-a mandatat pe Stelian Duţu, preşedintele filialei locale, să facă ordine şi disciplină. "Cine nu se va supune este liber să părăsească partidul", a afirmat Băsescu. Mai mult, Traian Băsescu a precizat că nu insistă ca filialele locale să meargă împreună cu PNL la alegerile locale. "Nu vreau ca liderii locali să găsească drept scuze pentru eşecul lor faptul că Alianţa cu PNL nu a funcţionat", a declarat preşedintele democraţilor.

Cozmin Guşă, proaspătul intrat în PD, a fost numit responsabil de alegerile locale. Acesta va fi supervizat de Stelian Duţu şi Vasile Blaga, care se vor ocupa, la rîndul lor, de organizarea campaniei electorale. Băsescu a precizat că a insistat ca Guşă să se ocupe de campanie şi că această numire nu a fost negociată anterior. La întrebarea dacă nu e hazardant să-l numească pe Guşă responsabil de campanie, deoarece e proaspăt venit şi nu cunoaşte partidul, Băsescu a răspuns, rîzînd: "Guşă cunoaşte partidul mai bine decît noi, el fiind responsabil în PSD cu destructurarea noastră".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb