BĂSESCU LA BRUXELLES Traian Băsescu: Toţi cei trei oficiali s-au arătat îngrijoraţi de problema Justistiţiei

F. A.
Politică / 14 septembrie 2012

UPDATE 8: Traian Băsescu: Eu nu am primit un "to do list"

Întrebat de jurnalişti dacă va puta să coabiteze şi să colaboreze cu Victor Ponta după discuţiile avute cei trei oficiali europenei, preşedintele a spus că el nu a primit sarcini de la Barroso aşa cum o va face Victor Ponta. "Eu nu am primit un "to do list". V-am spus ce am perceput din discuţiile cu oficialii europeni. Multumesc că dumneavoastră consideraţi că eu reprezint România, până acum nu mi-aţi dat impresia că aţi crede asta. Apelul făcut de CE e către România, către noi toţi", a declarat preşedintele. "Nu, lista cu cele 11 puncte nu mi-a fost date mie. Dar cred ca luni, când va veni premierul Ponta, va explica el. Eu cred că multe dintre cele 11 puncte au fost îndeplinite!, a adăugat şeful statului.

-------------------------

UPDATE 7: Traian Băsescu: Am constatat o cunoaştere perfectă a situaţiei din România

În înceheierea discursului său, preşedintele a declarat că după discuţiile cu cei trei oficiali a constatat că aceştia cunoşteau foarte bine situaţia din România. "Am mai discutat despre nevoia ca partidele politice să respecte valorile europene. Menţionez că nici un politician care crede că una declară pentru presa străină şi face alta acasă nu păcăleşte pe nimeni. Am constatat o cunoaştere perfectă a situaţiei din România. Avem toţi responsabilitate pentru a repara ce s-a stricat în 3-6 iulie, anume credibilitatea României", a conchis Traian Băsescu.

-------------------

UPDATE 6: Traian Băsescu: Ne asumăm răspunderea pentru cetăţenii noştri

În cadrul vizitei de la Bruxelles, preşedintele Băsescu a avut o întâlnire cu comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, cu care cu punct important al discuţiei l-a reprezentat problema romilor.

"Ne asumăm răspunderea pentru cetăţneii noştri, dar le-am spus că trebuie luate măsuri la nivel european pentru că nimeni nu le poate interzice libera circulaţie atâta timp cât sunt cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene", a explicat şeful statului.

---------------------

UPDATE 5: Traian Băsescu: "Până în decembrie se va lua o decizie privind accesul în Schengen"

"Mi-am menţinut poziţia conform căreia accesul în Schengen este doar o problemă tehnică, aşa scrie în tratatul nostru de aderare, am exprimat convingerea că cel mai târziu în luna decembrie se va lua o decizie cu privire la data la care vom adera".

Întrebat de ce a înaintat luna decembrie ca şi termen, şeful statului a declarat că "oricum JAI s-a amânat pentru luna octombrie şi, cum până în octombrie nu am ocazia să mă întâlnesc cu principalii lideri politici care exprimă rezerve, mi-am fixat, şi zic eu că este un termen realist", a adăugat el.

------------------------

UPDATE 4: Traian Băsescu: "Am cerut o creştere a nivelului de alocare a fondurilor de coeziune"

Deşi ţara noastră este pe ultimul loc la accesarea fondurilor europene, şeful statului a declarat că a adus în discuţie un nivel de finanţare susţinut pentru fondurile de coeziune. "Am adus în discuţie problema agriculturii şi am solicitat acordarea unei atenţii mai mari acestui domeniu pentru că sunt diferenţe foarte mari între subvenţiile acordate pentru agricultură în statele membre de mai de mult şi noi şi am cerut dacă nu o egalare măcar o scădere a acestor diferenţe de subvenţionare", a explicat preşedintele.

--------------------

UPDATE 3: Tratatul Discount va intra în vigoare la 1 ianuarie

"Am discutat şi despre tratatul fiscal Discount, care a fost ratificat deja de opt state şi cred că până la 1 ianuarie va putea intra în vigoare", a spus Băsescu în cadrul conferinţei de presă.

Şeful statului susţine că a purtat discuţii şi despre situaţia generală a UE. "Situaţia Uniunii Europene este în proces de îmbunătăţire, dar încă nu am ieşit din criză, Grecia fiind punctul critic. Speranţa este ca din octombrie să fie un moment de cotitură în ceea ce priveşte problema Greciei", adaugă Băsescu.

--------------------

UPDATE 2: Traian Băsescu: România va fi parte a Uniunii Bancare

"Am discutat despre situaţia Uniunii Europene şi l-am asigurat pe domnul Barroso că România va face parte din Uniunea Bancară chiar dacă nu suntem parte a zonei Euro. Vom fi parte pentru că 85% din piaţa de banking românească este ocupată de bănci care provin din zona Euro. Dacă nu am fi parte din Uniunea Bancară, s-ar putea lua decizii pentru aceste bănci şi noi să nu ştim sau să nu fim parte a acestor decizii. Ar fi greu de crezut că nu ne interesează şi am accepta să nu fim parte a deciziei", a adăugat Traian Băsescu.

Referitor la modul în care se va face accesul în Uniunea Bancară, Băsescu nu a ştiut să dea prea multe detalii: "Am discutat cu guvernatorul BNR, care gestionează şi reglementează sistemul bancar. Opţiunea guvernatorului BNR este să fim în interiorul Uniunii Bancare. Nu mă luaţi drept un tehnician, un specialist, dar va fi o intrare în trepte. Va fi o discuţie zona euro cu drept de vot, zona non-euro cu sau fără drept de vot.

---------------------

UPDATE: S-a pus problema cadrului legislativ

"S-a ridicat problema cadrului legislativ stabilit şi aici s-a discutat despre schimbările legislative care aveau ca scop atingerea obiectivelor politice. S-a vorbit despre ordonanţele de Guvern care au dus la blocarea Curţii Constituţionale şi a Avocatului Poporului"

---------------------

Preşedintele Traian Băsescu a declaratat la încheierea întâlnirilor cu cei trei lideri europenei, Jose Manuel Barroso, Van Rompuy şi Viviae Reding, că toţi cei trei au ridicat problema independenţiei justiţiei în ţara noastră.

"Toţi cei trei au ridicat şi problema independenţei justiţiei, luând notă de declaraţiile frecvente care s-au constituit în atacuri la Justiţie. Am exprimat convingerea că justiţia din România va rămâne şi îşi va consolida independenţa, modul cum funcţionează acum probând faptul că deja este prea târziu să mai pui justiţia sub control politic", a declarat şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb