BĂSESCU NU ACCEPTĂ VICTORIA LUI BLAGA ŞI REACŢIONEAZĂ: Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu înfiinţează Fundaţia "Mişcarea Populară"

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Politică / 26 martie 2013

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu înfiinţează Fundaţia "Mişcarea Populară"

UPDATE 19:31: Antonescu: "Trecerile de la PDL la PNL sunt un < < proces care nu mai poate fi controlat > >

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, azi, că trecerile de la PDL la PNL reprezintă un "proces care nu mai poate fi controlat", după ce mai mulţi aleşi locali din Mehedinţi şi-au anunţat adeziunea la PNL, conform surselor de presă.

UPDATE 14:24: 78 de democrat-liberali trec la PNL

78 de democrat-liberali trec la PNL, relatează www.antena3.ro.

Printre ei se află şi prim-vicepreşdintele PDL Mehedinţi, Ion Mîţu.

Mîţu a declarat că împreună cu el şi-ar fi anunţat intenţia de a trece de la PDL la PNL 17 primari, opt viceprimari şi 53 de consilieri locali din judeţul Mehedinţi.

Ion Mîţu este cunoscut ca fiind un apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, care în data de 6 martie a anunţat că a luat decizia de a se înscrie în PNL.

---

UPDATE 12:12: Zeci de membri PDL trec la PNL

Zeci de membri PDL trec la PNL, susţin surse politice.

Unele televiziuni anunţă un număr de 70 de membri care "dezertează".

Numărul exact este în discuţie.

---

Consilierul prezidenţial Cris-tian Diaconescu a anunţat ieri, într-o postare pe blog, decizia de iniţiere a procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară". Un alt consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a anunţat aseară pe Facebook, la puţin timp, că se va înscrie în noua mişcare.

Cristian Diaconescu a precizat: "Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă - semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio-politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc".

În urma Convenţiei PDL de sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că se va dedica construcţiei "unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele", precizând că nu va face nimic pentru a aduce alături de el "vreo bucăţică din PDL".

Obiectivele acestei Fundaţii, potrivit lui Cristian Diaconescu, sunt: modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unică soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educaţie, stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide, promovarea culturii româneşti precum şi stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT şi a turismului, dialog continuu cu românii care trăiesc în afara graniţelor, precum şi identificarea oportunităţilor pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-şi pune competenţele în slujba României.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Un traseist ca de altfel 95% din clasa politica ! Fug ca sobolanii spre locuri mai caldute si nu lasa in urma decat duhoare de politician corupt si tradator de neam si tara !

    1. nu e adevarat! se poate dl.theraflu sa lansati astfel de afirmatii despre "alba ca neaua"??!

      comentariile dumneavoastra, insa de ce nu dorim in anumite momente sa fim putin mai adanci in gandire si sa lasam personalitatile politice sa se exprime. Pe domnul Ponta l-am caracterizat in urma cu un an drept un politician tanar si curajos. Tineretea este inca de partea domniei sale, totusi modul in care a anuntat inchiderea licitatiei la Oltchim si enuntarea a doar jumatate din decizia CE din 07.03.2012 si nu din 06.03.2012 cum spunea domnia sa, chiar dorind sa repete de 100 de ori pentru cei care nu inteleg :-), m-a facut sa revizuiesc ratingul downgradandul :-) la nivelul suprasolicitat. Domnul Diaconescu are stofa de politician capabil sa convinga si sa apere interesul national. Mie imi place. Cat despre aceste idei pe care fiecare dintre noi le avem despre celalalt ca ar fi corupt poate ar trebui sa gandim ca fiecare trebuie sa supravietuim intr-o lume unde banul face legea. Tradator de neam si tara mergeti totusi prea departe, caci nu doar acela care spune despre neamul si tara lui ca sunt imperfecti poate primi o astfel de titulatura, ci si aceia care prin nepasarea lor privesc impasibili la ce a ajuns astazi sa insemne numele propriu Romania. Apropo contrariul a ceea ce ii imputati domnului Diaconescu, consider ideile cu steagurile romanesc si cel european cea mai glumeata idee. Avem nevoie deci de steaguri ca sa ne ascundem sub ele pentru a nu se observa din exterior cat suntem de imperfecti :-)

      Theraflu ia verifica te rog ce inseamna a fi traseist. Cam prin cate partide trebuie sa treci ca sa "porti" titulatura de traseist ? Din cate stiu dl.Diaconescu din fost membru psd (de unde a demisionat dupa castigarea alegerilor de catre actualul prim de la Victoria) a devenit independent mai apoi s-a raliat grupului UNPR. După demiterea cabinetului Ungureanu în aprilie 2012, Diaconescu respinge poziția UNPR de susținere a noului guvern Ponta și părăsește formațiunea ca replică a formării Alianței de Centru-Stânga dintre PSD și UNPR, structură politică ce pregătește reunificarea forțelor de stânga de pe scena politică românească .

      Asta numesti tu traseist ? Ia verifica un pic cam cine este dl. Cristian Diaconescu. In mintea unora daca-l sustii pe marinarul de la Cotroceni esti implicit un imbecil. Nimic mai fals desigur. Imbecili sint peste tot. In jurul nostru. 

      Ce-o sa mai vedem traseism politic anul acesta...

      " Ciocoiul sau puiul de ciocoi, ajuns om de stat, se deosebeste de omul onest prin mai multe fapte, iar mai cu seama prin purtarea sa . El nu se pronunta definitiv pentru nici o doctrina politica, nu se face adept credincios al nici unui partid, nu doara ca are spiritul drept si nepartinitor, ci ca sa poata exploata deodata toate doctrinele si partidele in folosul sau. Amorul de patrie, libertatea, egalitatea si devotamentul sunt vorbe cacramentale ale ciocoiului, pe care rosteste prin adunari publice si private: dar aceste virtutu cetatenesti, de care face atata pompa, nu sunt decat treptele scarii pe care voieste a se sui la putere: si uneori cand ele nu-i serva de ajuns, el alearga la strini si primeste de la dansii posturi in tara sa "

      Am cautat mai la izvoare unde adevarul nu este alterat la Maestrul Nicolae Filimon. 

      Traseismul politic este atitudinea caracteristică politicianului care se transferă de la un partid la altul în funcție de interesele personale.

      Domnul Diaconescu o fi valoare ascunsa a politicii romanesti, un diamant neslefuit ascuns in sertarele presedintiei, etc. Dupa douazeci si trei de ani de politica romaneasca mai mult de doua treimi din populatia Romaniei nu mai merge la vot , de ce ?  

      dragul meu daniel...

      cand schimbi 3 partide in 2 ani (ca doar nu ne amagim ca miscarea populara e doar o fundatie......e doar un subterfugiu pentru ca, consilierii prezidentiali nu pot fi membri de partid)......evident nu se poate numi traseism!!.....cum sa o numim?.....miscare browniana? 

      mai penibil e ca acest individ a trecut de la stanga la dreapta (considerand ca inclinatiile lui politice sunt si de natura doctrinara), pe nerasuflate, in mai putin de 1 an de zile!!.....de fapt, nu e nimic senzational....doar locatarul de la cotroceni, a trecut de la stanga (unde a stat 12 ani) dreapta tot peste noapte!!....adica amanoi 2 oportunisti penibili!!....norocul lor este ca inca se mai gasesc penibili (sau platibili) care sa le ridice in slavi capacitatile politice.

       

      pentru frumoasele cuvinte din Maestrul Filimon. Totusi feeligul meu imi spune ca domnul Diaconescu este totusi contrariul a ceea ce ati citat dumneavoastra. Se poate citi acest lucru in ochii domniei sale. Timpul sper sa va convinga si pe dumneavoastra. Mi-a placut foarte mult fraza referitor la promovarea unei Romanii moderne. Avem destui cititori ai ziarului domnului Make care putem face ca aceasta promovare sa nu ramana doar un vis frumos. Contez pe dumneavoastra! Cu drag, Virgil

      trebuie sa ma revansez pentru cvorumul care mi l-ai cedat in vara?

      salutare domn' virgil

      bine in general....lucrez din greu caci nu vreau ca locatarul de la cotroceni sa-mi puna si mie stampila de "asistat social"!!!.....:)))

      nu-i nici o problema cu revansa.....imi place sa stiu ca cineva imi este dator decat sa ma stiu eu dator!!.....:)))) 

      stampila cu asistat social nu am auzit de ea. Trebuie sa discutam neaparat. Ai dreptate intotdeauna e bine sa avem un voucher la indemana(scena din filmul Nasul cand e tinar interpretat de De Niro unde roaga pe un proprietar sa micsoreze chiria la o doamna varsta si sa-i lase in locuinta catelul). Mai tii minte precis ideea ca benzina e nesimtit de scumpa, sa stii ca a cam avut dreptate. Ce faci nu te inscrii in nici un partid , o fundatie, trebuie sa ma sfatuiesc ce e de facut. Vine vara si ne prinde in offside :-)

      Avem timp ca domnul Diaconesu sa ma contrazica ! dar un membru de PCR responsabil cu ideologia inca din facultate nu inspira nici cea mai mica incredere . Aplica poliica PCR si acum !

      l-am ratat insa. Nu trebuie totusi sa judecam pe cineva doar pentru faptul ca s-a implicat "doctrinar" cum spuneti dvs. Nimanui nu-i place ceea ce se intampla in fiecare intreprindere unde lucratorul nu are nici cea mai mica posibilitate de a influenta decizia manageriala. In tari cu traditie exista acel consiliu de intreprindere unde problemele sociale au cat de cat relevanta la nivel decizional. Avem o firma puternica in tara care la ultima postare pe bvb a propus pentru lucratori la adunarea actionarilor sa nu fie aprobata acordarea de bonificatii pentru anul 2012. Cat vom putea sa-i convingem pe acesti lucratori minunati sa-si pastreze locurile de munca. Fostul director Deutsche Bank specifica bonificatiile din firma domniei sale spunand ca talentele trebuiesc pastrate , altfel vor emigra. Eu sunt de parere ca avem nevoie de cadrul moral pe care dvs. ni-l descrieti, insa trebuie sa ne gandim si la faptul ca nu putem face o societate puternica cerand in stil capitalist si oferind in format marxist. Va urez o seara placuta si astept cu mare placere parerea dvs.

      Pionier am fost, Utecist am spus ca nu vreau si am suportat consecintele. PCR da pentru ca mi-au spus ca altfel nu se poate. Noroc ca a cazut regimul. Probabil ca daca s-ar fi aplicat punctul 8 de la Timisoara, Revolutia mai avea o sansa, asa esalonul 2 sprijinit de esalonul 1 au cotit-o cum au vrut ei si au acaparat revolutia. Cred ca daca aveau constiinta si statea pe margine un pic reflectand la raul facut de PCR Poporului Roman tara ar fi arat altfel. Asa au pus mana pe putere si au corupt in continuare conform educatiei primite. In prezent se gandesc cum sa predea puterea urmasilor si rudelor ! Avem nevoie de o Revolutie fara politicieni 10 ani de zile. La noi se vor da bonificatii sefilor,CA, etc pentru ca astfel este gandit rolul lor sa spolieze si sa primeasca si ei . Daca fura ,gresesc sau nu ating obiectivele " vor raspunde politic" !

      ..ce ati facut bine....de cand ai parasit marina ?...ai mintit,ai trisat in toate partidele prin care ai trecut.....ministru ce aio facut bun ?...primar,ce ai facut ?...acum vrei sa chemi ..lumea sa te urmeze ?...sper ca lumea ...sa inteleaga intentia !....sunteti ...adevarati...fosti UTC-ist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb